У лондонској Националној галерији изложба – голих девојака

ТВРДЕ ДА ИХ ЈЕ ИНСПИРИСАЛА ЈЕДНА ПЕСМА СТАРОРИМСКОГ ПЕСНИКА ОВИДИЈА

         НЕОБИЧНА изложба се отвара у британској Националној галерији.

         Посетиоцима изложбе биће понуђено да уживају у живим голим женама. Не само да уживају, већ и да очијукају.

         Главне учеснице овог празника воајеризма пристале су да се пред гледаоцима по читав дан купају, објавио је Guardian.

         Замислите: налазите се у апсолутно тамној просторији, а након неколико секунди, када се очи навикну на мрак, у центру простора, у који сте доспели, налази се још једна соба. Држећи се за зид ви јој прилазите и ударате носом у тамно стакло. Стакло је прозирно и делимично отшкринуто тако да можете погледати и видети голу девојку која се купа у кади или се улепшава пред огледалом, а можда и спрема на починак.

         Наставите ли да лутате по затамљеној изложбеној сали наћи ћете још много места где ћете моћи да звирнете: огромна кључаоница, мало отшкринуте жалузине, прозирни паравани. На овој чудној изложби сваки посетилац, хтео не хтео, постаје воајер.

         Све ово – у изузетно респектибилној и конзервативној лондонској Националној галерији, у којој се досад никада ништа слично није одржавало.

         Према речима организатора изложбе, Марка Волингера који, када је смишљао овај пројекат, уопште није рачунао да зарађује новац на еротоманима и посетиоцима биоскопа за одрасле.

         Према концепцији аутора пројекта, „гола експозиција” је инспирисана Овидијевом песмом о ловцу Актеону који посматра богињу лова Дијану како се купа у језеру.

         Он, додуше, наглашава да ће многима бити једнако заниљиво да гледају оне који буду гледали „живе експонате” у британској Националној галерији.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари