Суд цензурисао Брејвикове говоре, али они у Немачкој постају - позоришна представа

У НЕМАЧКОМ ГРАДУ ВАЈМАРУ, ВЕЋ ПОЧЕТКОМ ОКТОБРА

  • На Брејвиковим говорима у судници, на основу аудиоснимка, увелико ради швајцарско-немачки позоришни редитељ Мило Рау, а представа ће се звати - „Брејвиково објашњење“

        ЉУБИТЕЉИ позоришта и сви заинтересовани у немачком граду Вајмару имаће прилику да почетком октобра одгледају представу рађену по тексту који је норвешки терориста Андерс Брејвик изговорио током свог суђења.

       На Брејвиковом говору из суднице увелико ради швајцарско-немачки позоришни редитељ Мило Рау.

       Рау је прилагодио Брејвиков говор за представу названу „Брејвиково објашњење“ на основу аудиоснимка са суђења у априлу ове године.

       Говор ће на позоришним даскама читати немачка глумица турског порекла Саша Сојдан. Иако се његове речи чине као пука фантазија, многа од Брејвикових уверења распрострањена су у Европи.

       „Његов идеолошки „манифест“ је приказ културалне кризе која прожима европски континент и која долази до изражаја у растућој ксенофобији“, казала је Кирстен Симонсен, професор данског универзитета Роскилде.

       Транскрипти Брејвикових изјава након масакра никад нису објављени у целости по медијима, јер је суд проценио да би то било штетно.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари