Распад СССР довео у ћорсокак и Американце и Европу

ПОЗНАТИ ФРАНЦУСКИ ПУБЛИЦИСТА О КРУНИСАЊУ ГЛОБАЛНЕ СВИРЕПЕ ЕЛИТЕ КОЈОЈ СМЕТАЈУ И СРЕДЊА КЛАСА, И РАДНИЧКА ПРАВА, И НАЦИОНАЛНИ ИДЕНТИТЕТИ

Графит са америчке амбасаде у Техерану

  • Распад Совјетског Савеза безумно је инспирисао илуминате, „шогуне“ Билдерберга, његове научнике и политичаре, да увелико почну да уништавају трговинске савезе и радничку класу, да слабе куповну моћ средње класе и, наравно, да искорене нације којима управљају похлепне банде централних банкара, крупни акционари и партнери Goldman Sachs
  • Избезумљени од гнева амерички олигарси почели су нове ратове заједно са династијом Буш и довели до краха финансијски систем земље. Изражена неједнакост претворила се у најболније питање у америчком друштву којим управљају суманути лидери и бескрајни ратови.
  • Данашња Америка назадује. Америка је само база нове глобалне матрице створене од ратова и терора, манипулација и дисбаланса
  • Уместо да  створимо нову уједињену Европу од Париза до Владивостока, ми смо створили ново бирократско чудовиште и објавили нови „хладни рат“. Од пада СССР-а НАТО је на парадоксалан начин добио нови прилив снага, а Француска је почела сигурно да се претвара - и претворила се! - у америчку колонију
  • Сада наша култура представља мешавину сатанизма, лејди Гаге и принца Виљема (што је такође надимак ђавола). Ширење сиромаштва и „потеризма“ једном ће поднети висок рачун за жртве

        Пише: Никола Бонал

       РАСПАД СССР-а, који се десио пре 20 година, за многе се показао као лоша новост. Рушење Совјетског Савеза прославила је групица фанатика раштркана по читавом свету, иако су после тог догађаја уследиле небројене невоље и обмане.

       Уместо Берлинског зида, израсли су многобројни зидови, које су саградили Вол-стрит, и електронски систем за глобалну контролу. У многим земљама ситуација се погоршала, што је посебно било приметно у Европи, Америци и бившим совјетским републикама.

       Али, шта је, заправо, узрок и ко је конкретно крив за све те злочине? Назовимо их илуминатима или, како је рекао Шекспир - господом у сенци, миљеницима Месеца.

       Крах Совјетског Савеза почео је од економске дезинтеграције велике јединствене силе, од пљачке њених ресурса и скоро очајног положаја њеног народа, који је затим уследио. Многи старији људи нашли су се избачени на улицу, у бившим совјетским републикама индекси наталитета су пали, а морталитета - знатно повећали.

       Формирана на Вол-стриту од стране харвардских „кувара“, такозвана шок-терапија имала је за становништво погубне последице које се по тежини и непредвидивости могу поредити са тешким 1930.-им годинама. Руски народ је приметио мањак приликом бројања, можда и 10 милиона људи!   

       Треба пажљиво да погледамо последице тог мрачног времена и да осудимо одговорне личности и спекуланте: лако је осуђивати злочине социјализма, али, треба ли да судимо и небројеним злочинима капитализма?

       Рашчлањавање СССР-а није донело корист његовим многобројним народима који су се највећим делом нашли под контролом олигарха и модерних тирана потчињених западним политичарима и „манипулаторима симбола“.

       Балтичке државе су биле упућене на агресивно (у односу на њихове мањине руског становништва) и тешко преживљавање, да и не говоримо о гротескној и апсолутно неоправданој потчињености Америци. 

       Треба додати да распад Совјетског Савеза уопште није послужио интересима америчког народа.

       Избезумљени од гнева амерички олигарси почели су нове ратове заједно са династијом Буш и довели до краха финансијски систем земље. Изражена неједнакост претворила се у најболније питање у америчком друштву којим управљају суманути лидери и бескрајни ратови. Данашња Америка назадује. Америка је само база нове глобалне матрице створене од ратова и терора, манипулација и дисбаланса.

       Као Француз, могу да констатујем слабљење моје сопствене земље и читаве Европе, почев управо од тог варљивог догађаја. Уместо да  створимо нову уједињену Европу од Париза до Владивостока, ми смо створили ново бирократско чудовиште и објавили нови „хладни рат“. Од пада СССР-а НАТО је на парадоксалан начин добио нови прилив снага, а Француска је почела сигурно да се претвара - и претворила се! - у америчку колонију, нешто се десило с њом после Другог светског рата.  

       Голистички пројекат је увенуо, а Европа се сагнула пред својим новим господарима.

       Пад прогресивне политике убрзао је оно што је велики социолог Бурдије назвао рестаурацијом: рестаурација `три стотине` оних који су према исказу Валтера Ратенауа управљали светом пре Совјетског Савеза. А сада они управљају боље - сада је њихово управљање суровије. Разбијена Европа данас нам јасно илуструје ту чињеницу.

       Сетите се непоштедне и скандалозне дужничке кризе коју су покренуле криминалне приватне банке и независне бирократе (погледајте пример Шпаније); кризе која је сада ударила по европским пореским обвезницима и пензионерима.

       Јачање позиција немачке ауторитарне власти такође је једна од последица тог апсурдног федерализма.

       Дакле, распад Совјетског Савеза безумно је инспирисао илуминате, „шогуне“ Билдерберга, његове научнике и политичаре, да увелико почну да уништавају трговинске савезе и радничку класу, да слабе куповну моћ средње класе и, наравно, да искорене нације којима управљају похлепне банде централних банкара, крупни акционари и партнери Goldman Sachs.

       Недавно је нови Goldman - „златни момак“ изабран да управља Банком Енглеске. И он, чак није Енглез, он само припада владајућој касти новог светског поретка - америчкој доминантној касти, буржоазији свих буржоазија, која одлучује о нама и за нас шта је за нас добро, а шта - није.  А нема више пред буржоазијом Црвене армије које се некад плашила.

       Бивши премијер Италије, Марио Монти саопштио је ових дана у Кану да хипер-класи и Новом Поретку прети само једна опасност - демократија и народи Европе. А бивши комесар (и председник Goldman Sachs), Сазерленд топло препоручује да се уклони све што је остало од нашег националног идентитета.

       Сем тога, распад Совјетског Савеза убрзао је процес разарања политичке и уметничке културе: пошто се посткапиталистички систем изоловао од свих хуманистичких премиса потребне су му само у малој количини наука и техника ради умножавања сопствене добити и ради модификације човечанства. А то за собом повлачи свеукупни недостатак културе у светским размерама, што иде на руку свемогућој технологији и декаденцији идеологије прогреса и просвећености.

       Сада наша култура представља мешавину сатанизма, лејди Гаге и принца Виљема (што је такође надимак ђавола). Ширење сиромаштва и „потеризма“ једном ће поднети висок рачун за њихове жртве.

       Од времена пада Совјетског Савеза ми само присуствујемо крунисању свирепе и непријатељске елите која свакако није заинтересована да нас сачува. Ко ће тим мрачним принчевима бацити изазов у будућности? Питајте старину Вила:

       О, господо, трен живота кратак је... 
       И ако живимо да бисмо ишли за краљевима,
       А ако умиремо племенитом смрћу, онда принчеви умиру с нама!
       Хенрих IV

 

       Превела Ксенија Трајковић

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари