Пентагон у Персијски Залив упутио и четврти носач авиона

ПРИПРЕМЕ ЗА РАТ ИЛИ САМО ПОКУШАЈ ЗАСТРАШИВАЊА ИРАНА?

USS John C Stennis

  • Према Заливу кренуо носач авиона USS John C Stennis, у пратњи флоте подводних беспилотних подморница SeaFox, намењених  за уклањање мина

        АМЕРИЧКА морнарица упутила је и четврти носач авиона у Персијски Залив, заједно с флотом подводних беспилотних подморница.

        Вест је потврдио лист Лос Анђелес Тајмс који цитира неименоване функционере америчког војног врха.

        Бeспилотне подморнице SeaFox, иначе, служе за уклањање мина.

        Америчка војска је до сада у Залив већ послала 3 велика носача авиона, USS Enterprise, USS Dwight D. Eisenhower i USS Abraham Lincoln.

        Најновији носач који би требало да стигне у Персијски Залив је USS John C Stennis. Његов долазак „на место“ се очекује  идућег месеца.

        Претпоставља се да је сво ово гомилање војске у Персијском Заливу пре свега у функцији застрашивања Ирана. То је видљиво и из најновијих коментара америчког министра обране Леона Панете, који је изјавио: „Желимо да знају да смо у потпуности спремни на сваки облик ангажмана, стога им је боље да покушају да са нама преговарају дипломатски“.

        Иран, међутим, чврсто ставља до знања да га није лако застрашити. Генерал Мохаммад Пакпоур је рекао за време одржавања најновијих војних вежби да ће „иранска војска одговорити на претње свом расположивом силом“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари