ПАТРУШЕВ: Војни удар Американаца на Иран – реална је опасност

Упозорење секретара руског Савета безбедности

  • Реална је вероватноћа да ће доћи до војне ескалације конфликта на који Американце подстиче Израел, оценио је Николај Патрушев

          СЕКРЕТАР  Савета безбедности Руске Федерације Николај Патрушев изјавио је да сматра да је војни удар САД  на Иран `реална опасност`.

          „Реална је вероватноћа да ће доћи до војне ескалације конфликта на који Американце подстиче Израел“, разјаснио је своју процену Патрушев. Па наставио:

          „Американци у Ирану виде свој основни проблем у овом тренутку. Они желе да им Техеран не буде више непријатељ него лојални партнер и процењују да је потребно да за то свим расположивим средствима свргну постојећи ирански режим. Зато већ комбинују економску блокаду и обилну помоћ опозиционим снагама у самом Ирану, свим опозиционим снагама које би могле извести нову `обојену револуцију`.

          Шеф руског савета безбедности је изразио жаљење што не попушта `напетост око Ирана`. При том је подсетио да Русија, Кина, Индија и низ других земаља чини све што може да се `ирански проблем` разреши мирно и преговорима.

          Признао је да резултати тих напора засад нису велики. Зато што за нешто веће – наравно, из сасвим различитих разлога – нису заинтересовани ни Американци ни сами Иранци.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари