ОБАМА: Сребреница заувек повезана са најмрачнијим догађајима 20. века

ВАШИНГТОНСКИ КВАЗИНОБЕЛОВАЦ ЧИЈА ЗЕМЉА ЈЕ УНЕСРЕЋИЛА

ИРАК, ЛИБИЈУ И АВГАНИСТАН, А СПРЕМА СЕ - И СИРИЈУ

         НОБЕЛОВАЦ који је осрамотио Нобелову награду за мир - председник САД Барак Обама - изјавио је: „Данас одајемо пошту за више од 8.000 невиних мушкараца и дечака, браће и мужева, очева и синова који су брутално убијени у Сребреници пре 17 година у бесрамном чину геноцида који је шокирао свет“.

         Упркос томе што се и „са Марса види“ да у Сребреници није убијено ни 5.000 људи и да, поготово, није било никаквог геноцида, овај по чијем налогу се убијало по Либији, а још убија у Авганистану, позвао се на НАТО-трибунал у Хагу да би закључио:

         „САД одбацују настојања да се искривљују размере овог злочина, да се оправда мотив за злочин, да се окриве жртве и да се негира непобитна чињеница да је то био геноцид. Правда се делимично остварује у судовима у Хагу и БиХ где починиоци овог злочина, укључујући Ратка Младића и Радована Караџића, коначно одговарају за своја дела“.

         Ето тако! А још се усудио да - у име земље која је побила и унесрећила стотине хиљада Ирачана, а већ своје претходнице убацује у Сирију - да изговори: да ће име Сребренице заувек бити повезано са најмрачнијим догађајима из 20. века.

         И да све буде баш амерички, Обама се „заклео“:

         „Сви ми желимо наставак процеса помирења и миран суживот грађана БиХ и Балкана, јер ће то значити коначно одбацивање зла које је покренуло ратове и довело до геноцида у Сребреници“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари