Иран може да за само неколико минута уништи свих 35 америчких база у региону

КОМАНДАНТ КОРПУСА ИСЛАМСКЕ РЕВОЛУЦИЈЕ

НАКОН МАНЕВАРА „ВЕЛИКИ ПРОРОК-7“

          ИРАН је - после успешних војних маневара „Велики пророк-7“ - поручио Вашингтону да је у стању да уништи све америчке војне базе широм Блиског истока за  „свега неколико минута“. Чак и ако буде сам претходно нападнут.

          Да подсетимо: јединице Корпуса чувара исламске револуције су три дана увежбавале гађање маакета војних база. Ракетама средњег и великог домета („Шахаб-2“ и „Шахаб-3“).

          Командант Корпуса генерал Амир Али Хаџизадех упозорио је Американце и Израел: „Све америчке базе у региону су у домету наших ракета. И окупирана земља (Израел) такође је доступна мета“.

          Ирански генерал је истакао да његова земља располаже са „далеко најквалитетнијим ракетама до сада, домета 2000 километара“. Па поновио: „Чак 35 америчких база је у домету иранских балистичких ракета. Имамо одређене мере којима ракетама можемо да уништимо све те базе за свега неколико минута након почетка напада“.

          Агенција Ројтерс је јавно оспорила Хаџизадехове податке о броју америчких ракета. Нагласила је: америчка војска има базе у Бахраину, Катару, Ујединијеним Арапским Емиратима, Кувајту, Турској и око 10 база у Афганистану и Киригистану.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари