Стари Новак: Опет у финалу Вимблдона – сад против Надала има две победе више

ДО ПОБЕДЕ ДОШАО ЗА ПЕТ САТИ И 17 МИНУТА, КРАЈЊИ РЕЗУЛТАТ БИО - 6:4, 3:6, 7:6 (9), 3:6 и 10:8

* После меча је – прилично узбуђен – рекао да је пресрећан, да „због адреналина“ није баш најбоље спавао и да је клатно игре могло отићи и на Надалову страну

* Новак против Јужноафриканца Кевина Андерсона, са којим ће се срести сутра у финалу, има скор 5:1

         НОВАК Ђоковић пласирао се у финале Вимблдона, пошто је данас у полуфиналу победио Шпанца Рафаела Надала у пет сетова, 6:4, 3:6, 7:6 (9), 3:6 и 10:8.

         Ђоковић је у њиховом 52. међусобном дуелу до победе дошао после пет сати и 17 минута.

         Српски тенисер ће у финалу играти против Јужноафриканца Кевина Андерсона који је јуче после пет сетова победио Американца Џона Изнера.

Ђоковић је одлично почео меч на под затвореним кровом Централног терена због мрака и кише. Од самог старта притискао је Надала, да би до брејка дошао у седмом гему када је повео са 4:3. До краја тог периода игре је без већих проблема сачувао свој сервис и дошао до предности од 1:0.

         У другом сету дошло је до благог пада у игри српског тенисера, а и Шпанац је подигао ниво игре, први је стигао до брејка, међутим, Дјоковић је одмах у наредном узвратио истом мером.

         Надал то није много пореметило, опет је успео да дође до брејка и потом сигурно приведе сет крају.

         Трећи сет донео је доста узбуђења, иако није било ни брејк лопти. Обојица су често притискали на сервис ривала, али то није донело резултата, па је тако тај период игре оконачан после тај-брејка.

         Ђоковић је тај-брејк почео дуплом грешком, али је одмах потом направио мини-брејк. Српски тенисер је потом у шестом поену поново одузео сервис у шестом поену, али је Надал још једном успео да врати мини-брејк.

         Надал је потом први дошао до сет лопте, није је искористио, да би потом успео да направи и мини-брејк предности, али ни на свој сервис није реализовао шансу да поведе са 2:1 у сетовима. Имао је Шпанац још једну шансу, али је опет Ђоковић добрим сервисом остао у сету.

         Српски тенисер је после неискоришћене сет лопте при резултату 9:8, направио мини-брејк и потом на свој сервис, након дуге размене удараца потврдио вођство од 2:1 у сетовима.

         Данашњи наставак сусрета донео је бољу игру Надала, који је после првог гема у ком је спасао две брејк лопте, врло брзо уз предност брејка дошао до вођства од 3:0.

         Ђоковић је успео да се врати, изједначи на 3:3, али је Надал поново везао три гема и изједначио на 2:2 у сетовима.

         Одлучујући сет у првој фази није донео много узбуђења, Ђоковић и Надал били су сигурни на својим сервисима, да би прво српски тенисер у осмом гему први стигао до брејк лопте, али је Шпанац спасао добрим сервисом.

         У наредном деветом гему српски тенисер се суочио са две брејк лопте, међутим, спасао их је и повео са 5:4. Ђоковић је потом на сервис ривала имао 0:30, али је Надал поново из неугодне ситуације успео да се извуче добрим сервисима и изједначи.

         Обојица су потом били сигурни у својим сервис гемовима, да би се Ђоковић у 15. гему дугом 10 минута сусрео с брејк лоптом, али је спасао добрим сервисом.

         Ђоковић је у 16. гему био имао меч лопту, али је Надал успео да је спаси после доброг слајса, да би потом и дошао до изједначења 8:8.

         Нови сигурним сервис гемом Ђоковић је дошао до предности од 9:8, да би потом без изгубљеног поена дошао до брејка - 10:8 и победе.

        После меча је – прилично узбуђен – рекао да је пресрећан, да „због адреналина“ није баш најбоље спавао и да је клатно игре могло отићи и на Надалову страну.

        Новак против Јужноафриканца Кевина Андерсона, са којим ће се срести сутра у финалу, има скор 5:1.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари