Новаку два, Надалу један – наставак у суботу од 14 сати

ШПАНСКИ ШАМПИОН ФАНТАСТИЧАН, ДАО СВЕ ОД СЕБЕ, АЛИ ЈЕ ЂОКОВИЋ – ОПЕТ ОНАЈ СТАРИ

         ПОЛУФИНАЛНИ меч Вимблдона између Новака Ђоковића и Шпанца Рафаела Надала прекинут је вечерас после трећег сету због полицијског часа, односно закона о јавном реду и миру у Лондону.

         Меч је прекинут при вођству Ђоковића од 6:4, 3:6 и 7:6 (9).

         Организатори си одлучили да меч буде настављен у 14.00 по средењоевропском времену.

         Ђоковић је одлично почео меч на Централном терену који је био под кровом због мрака и кише. Од самог старта притискао је Надала, да би до брејка дошао у седмом гему када је повео са 4:3. До краја тог периода игре је без већих проблема сачувао свој сервис и дошао до предности од 1:0.

         У другом сету дошло је до благог пада у игри српског тенисера, а и Шпанац је подигао ниво игре, први је стигао до брејка, међутим, Ђоковић је одмах у наредном узвратио истом мером.

         Надал то није много пореметило, опет је успео да дође до брејка и потом сигурно приведе сет крају.

         Трећи сет донео је доста узбуђења, иако није било ни брејк лопти. Обојица су често притискали на сервис ривала, али то није донело резултата, па је тако тај период игре окончан после тај-брејка.

         Ђоковић је тај-брејк почео дуплом грешком, али је одмах потом направио мини-брејк. Српски тенисер је потом у шестом поену поново одузео сервис у шестом поену, али је Надал још једном успео да врати мини-брејк.

         Надал је потом први дошао до сет лопте, није је искористио, да би потом успео да направи и мини-брејк предности, али ни на свој сервис није реализовао шансу да поведе са 2:1 у сетовима. Имао је Шпанац још једну шансу, али је опет Ђоковић добрим сервисом остао у сету.

         Српски тенисер је после неискоришћене сет лопте при резултату 9:8, направио мини-брејк и потом на свој сервис, након дуге размене удараца потврдио вођство од 2:1 у сетовима.

Бета

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари