И светски медији одушевљени Новаком

 „ЊУЈОРК ТАЈМС“: СРПСКИ АС ОПЕТ ИГРА НАЈБОЉИ ТЕНИС У СВЕТУ

* Италијанска Газета дело Спорт доноси једноставан наслов „Тријумф Ђоковића у три сета за трофеј УС Опена”, а немачки Билд - „Ђоковић доминира тенисом, после Вимблдона освојио и Њујорк”

_________________________________________________________________________

         СВЕТСКИ медији одушевљени су начином на који је најбољи српски тенисер Новак Ђоковић дошао до трофеја на УС Опену, односно победом над Аргентинцем Хуаном Мартином Дел Потром.

         „Њујорк тајмс” доноси наслов „Ђоковић освојио УС Опен и 14. грен слем титулу” и у први план ставља да српски ас без дилеме игра најбољи тенис на свету.

         „Приликом претходног боравка у САД, у марту, Новак је изгледао као човек у чамцу без мотора. Порази у Индијан Велсу, Калифорнији и Мајамију, који су били део слабости у претходне две године, сада су прошлост. Победа над Дел Потром је бриљантан доказ”, наводи се у тексту.

         Ништа мање простора нису дали ни најугледнији европски медији са акцентом на сјајну игру Ђоковића, па се тако британски Би-Би-Си и Гардијан утркују са похвалама на рачун његове игре речима да је био беспрекоран и самоуверен.

         „Моћни Ђоковић трећи пут најбољи у Њујорку”, пише извештач Гардијана са лица места.

         Шпански АС наглашава „Величанствени Ђоковић стигао Сампраса” са јасном указивањем да се Новак са сопственим идолом изједначио по броју титула на најзначајнијим турнирима.

         „Ни две године проблема са повредама нису га спутале. Показао је класу на Флешинг Медоузу”, јасан је АС.

         Марка, лист из исте земље и одакле је тренутно светски број један Рафаел Надал, подсећа да се Ђоковић вратио на подијум освајањем 71. титуле у каријери.

         „Новак Ђоковић поново жели све”, алудирајући и на повратак на светски врх на коме је Надал, чега се плаши и каталонски Мундо Депортиво.

         „Ђоковић прети Надалу након победе на УС Опену”, наводе из Барселоне.

         Француски Л` Екип описује да је Ђоковић био „доминантан” и да су „његови ритерни уништили моћ јаког сервиса Дел Потра”.

         „Упркос навијању аргентинских навијача као на фудбалу, Новак је био шеф овог финала”, занимљив детаљ су приметили Французи.

         Лист Газета дело Спорт из Италије доноси једноставан наслов „Тријумф Ђоковића у три сета за трофеј УС Опена”, а немачки Билд „Ђоковић доминира тенисом, после Вимблдона освојио и Њујорк”.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари