Звезда примила гол коленом

Трећи узастопни реми црвено-белих на пролећним гостовањима

* Роберт Просинечки: "Мислим да је Звезда одиграла најлошију утакмицу ове полусезоне»

        ЗВЕЗДИН стратег Роберт Просинечки хтео је све победе свог тима до краја првенства, а морао се суочити са новим киксом већ на првој утакмици. Његови фудбалери су - у утакмици 26. кола Суперлиге Србије - на Карабурми одиграли само нерешено (1:1)  против ОФК Београда.

        Домаћи тим повео је у 24. минуту голом Еквадорца Батиохе после додавања Милана Родића. Црвено-бели су изједначили пет минута пре краја поготком Филипа Касалице на асистенцију Марка Мирића.

        Црвено-белима је ово био трећи узастопни реми на гостујућим теренима, док је осмопласирани ОФК Београд победио први пут после два пораза на свом стадиону.

        Првом голу у мечу претходио је одличан продор Милана Родића по левој страни, који је прешао два фудбалера Звезде, убацио лопту у петерац, а Батиоха је утрчао испред Николе Микића и коленом постигао погодак.

        После вођства домаћина, фудбалери Звезде имали су у првом полувремену две шансе да изједначе резултат, али је оштар шут Луке Миливојевића са 18 метара завршио поред десне стативе гола Милана Лукача.

        Потом је у 36. минуту после корнера Дарка Лазовића са десне стране Душко Тошић шутирао главом, Лукач му је одбранио, лопта се одбила испред гол линије, али Евандро и Лука Милуновић се нису најбоље снашли шанси, па су домаћи играчи испуцали лопту далеко од гола.

        Друго полувреме поред изједначујућег гола Звезде и краткотрајонг прекида у 46. минуту, пошто су гостујући навијачи убацили пиротехничка средстава на терен, облежио је и дебитантски наступ нападача Луке Белића за ОФК Београд.

        Он је у 72. минуту заменио Немању Милића и са 16 година и седам дана постао најмлађи играч у историји клуба. Пре њега рекорд је држао Митар Мркела, који је у свом првом мечу за ОФК Београд био девет дана старији од Белића.

        После неколико одличних прилика за ОФК Београд да повећа предност на 2:0, играчи Звезде успели су да изједначе голом у 85. минуту.

        Филип Касалица и Марко Мирић разменили су додавања, а нападач Звезде је избегао офсајд замку и савладао Лукача.

        После изједначења, црвено-бели су имали шансу и да потпуно преокрену резултат, али је Дарко Лазовић шутирао веома непрецизно.

        Просинечки је после утаскмице оценио: "Мислим да је Звезда одиграла најлошију утакмицу ове полусезоне. ОФК Београд је био одличан... Могли смо и да изгубимо, али нерешено је реалан резултат".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари