Звезда освојила 24. куп

Црвено-бели у финалу купа Србије очекивано победили чачански Борац (2:0)

* Голове су постигли Евандро у 41. и Кристијан Борха у 85. минуту, Борац већ у 2. минуту погодио - пречку

* Циљ Звезде је да се сваке сезоне освајају трофеји, али сви знају да је најважније првенство. Имамо велике амбиције за идућу сезону, али о њима ћемо после утакмице са Војводином. Сви верујемо да следе много бољи дани за Звезду, рекао је после великог успеха Роберт Просинечки

        ОСВОЈЕН 24. куп – као утешна награда за изгубљену трку са Партизаном у националном шампионату.

        Фудбалери Црвене звезде освојили су Куп Србије, пошто су у Крушевцу победили Борац из Чачка са 2:0.

        Голове су постигли Евандро у 41. и Кристијан Борха у 85. минуту. Ово је Звезди 24. куп до сада.

        У мечу који је одигран на стадиону Напретка у Крушевцу пред око 9.000 гледалаца, Звезда је углавном контролисала игру и имала иницијативу, а Борац је једине две добре шансе имао у првом полувремену. Али, и њих -  после грешака одбране београдског тима.

        Чачани који су испали из прве лиге, имали су одличну шансу већ у другом минуту, када је дефанзивац Звезде Никола Максимовић лоше проценио лет лопте и није је заградио, а на њу је налетео Марко Павићевић, шутирао у трку и погодио пречку.

        У 29. минуту је Јован Радивојевић могао да доведе Борац у вођство, када је прошао кроз одбрану Звезде, обишао и голмана Бобана Бајковића, али је отишао превише укосо, тако да је његов ударац у паду прошао поред гола.

        Звезда је прву добру прилику имала у 39. минуту, када је Борха из близине шутирао, али право у голмана Николу Миливојевића. У истој ситуацији се одмах потом нашао Филип Касалица, али је и он шутирао поред гола.

        Црвено-бели су коначно повели када је Филип Младеновић центрирао са стране, лопта дошла у шеснаестерац, а из гужве је дошла до Евандра, који је из окрета шутирао из првог контакта са око пет метара и сместио лопту у мрежу.

        Звезда је офанзивно почела друго полувреме, а Дарко Лазовић је имао две прилике за погодак, али је оба пута ударац отишао поред гола. Борха је у 70. минуту прошао тројицу играча и шутирао са 17 метара, али је за мало промашио гол.

        Инцијатива београдског тима коначно се исплатила у 85. минуту. Борац није стигао да изнесе лопту са своје половине када ју је освојио Евандро и "повукао" напад, а онда је препустио Борхи, који је из трка погодио оквир гола.

        Звезда је могла да постигне и трећи гол, када је Лука Милуновић у 88. минуту хтео да пласира лопту у даљи угоао, али је Милојевић одбранио ударац.

        Роберт Просинечки био је, наравно, пресрећан и оценио је да је освајање купа "шлаг" на све што су његови фудбалери радили у пролећном делу сезоне, као и да је уверен да следе "много бољи дани" за клуб.

        "Био је ово спектакл на трибинама и то нам је много помогло вечерас. У првом полувремену игра је била изједначена, а Борац је имао две одличне шансе и могао је да поведе. У другом полувремену ипак нису могли да нам парирају јер је Звезда била много боља. Похвалио бих играче, јер су они најзаслужнији за овај трофеј, а одлично су играли целог пролећа",  рекао је Просинечки новинарима после утакмице у Крушевцу.

        Он није желео да одговара на новинарско питање о амбицијама за следећу сезону, већ је рекао да ће о томе говорити после утакмице са Војводином у последњем колу Супер лиге.

        "Циљ Звезде је да се сваке сезоне освајају трофеји, али сви знају да је најважније првенство. Имамо велике амбиције за идућу сезону, али о њима ћемо после утакмице са Војводином. Сви верујемо да следе много бољи дани за Звезду", рекао је Просинечки.

        Црвена звезда: Бајковић, Младеновић, Тошић, Максимовић, Микић, Мијаиловић, Миливојевић (од 80. Каду), Евандро, Лазовић, Касалица (од 75. Милуновић), Борха. Тренер: Роберт Просинечки

        Борац: Милојевић, Миличић, Радановић, Игњатовић, Рељић, Спировски, Продановић, Мугоша (од 70. Зоћевић), Кнежевић, Радивојевић (од 82. Живановић), Павићевић. Тренер: Славко Војичић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари