Нова победа Звезде, Мрђа срушио Домжале

ЗАХВАЉУЈУЋИ И АСИСТЕНТУ НИКОЛИ МИЈАИЛОВИЋУ, ЦРВЕНО-БЕЛИ СУ РЕШИЛИ У СВОЈУ КОРИСТ И ТРЕЋИ ПРИПРЕМНИ СУСРЕТ

Драган Мрђа

        И трећи припремни сусрет, први у другом делу припрема, црвено-бели су решили у своју корист. Највише захваљујући асистенту Николи Мијаиловићу и Драгану Мрђи, који је био стрелац у 88. минуту.

        Леви бек црвено-белих је пробио по страни, центрирао по земљи и на лопту је натрчао расположени Мрђа и проследио је иза леђа противничког голмана.

        Дарко Лазовић је први шутирао на гол Домжала. Играо се пети минут, словеначки чувар мреже је ухватио лопту.

        Новајлија у Црвеној звезди на позицији штопера, Саво Павићевић, зарадио је први жути картон у црвено-белом дресу. Била је то добра одлука будући да је спречио добар контранапад словеначког тима.

        Неколико минута касније, опет је Звезда запретила преко Лазовића по десној страни, који је покушао да упосли Дауду. Није било ништа од свега тога, мало је фалило да играч Домжала затресе своју мрежу.

        У 14. минуту Словенци су извели добар контранапад после грешке на средини, али је голман Бобан Бајковић на време интервенисао.

        Два минута касније, играч Домжала је заслужено зарадио жути картон после прекршаја над Касалицом, који је био у контранападу…

        Играо се 24. минут када је најопаснији играч Звезде Дарко Лазовић пробио по десној страни, центрирао, али је Касалица закаснио да захвати лопту.

        Уследила је иницијатива Звездиног ривала из које су проистекле две одличне прилике у 30. минуту. Живец је два пута шутирао, Бајковић се истакао одбраном док се други пут зауставила на стативи.

        Два минута касније, Милијаш је извео слободан ударац, Гогића и Мартиновића су противнички играчи спречили да угрозе гол.

        У 37. минуту опет је Лазовић два пута прескочио бека Домжала, али на његове солидне центаршутеве нико није реаговао.

        Пред крај полувремена, словеначка екипа је имала још једну добру прилику али је Паркер главом са седам метара шутирао тик поре гола.

        После петнаестоминутне паузе, тренер црвено-белих Славиша Стојановић се одлучио да у игру пошаље Мрђу, Нинковића, Цилиншека и Крнету а неколико минута касније и Ковачевића.

        До 60. минута није виђена ниједна шанса, а онда је Дауда после одличне акције Нинковића, Милијаша и Ненадића, са пет метара шутирао право у голмана.

        Стојановић је затим убацио још неколико измена. Једино је Бајковић остао непромењен и преузео је капитенску траку.

        Након ових измена уследила је најбоља прилика на мечу за Звезду. Играо се 72. минут када је голман Домжала одбранио шут Мрђи са пет метара, потом је Оњило изблокиран, да би Нинковић лоб ударцем погодио стативу.

        Два минута касније, опет је Мрђа био у прилици али је голман словеначког тима одлично одбранио.

        У 76. минуту и Бобан Бајковић је замењен. Прилику да брани добио је Милош Весић.

        До 88. минута, није било шанси а онда је Драган Мрђа погодио и потврдио да је у форми.

        Домжале - Црвена звезда 0:1 (0:0)

        СТРЕЛАЦ: Драган Мрђа у 88. минуту

        ДОМЖАЛЕ: Видмар, Скубиц, Корун, Зец, Јанжа, Хусмани, Максимовић, Мајер, Живец, Паркер и Вук.

        ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић (од 76. Весић), Петковић (од 46. Цилиншек), Мартиновић (од 46. Крнета), Павићевић (од 65. Лазић), Ненадић (од 63. Мијаиловић), Гогић (од 52. Ковачевић), Милијаш (од 63. Савићевић), Лазовић (од 63.Печник), Милуновић (од 46. Нинковић), Касалица (од 46. Мрђа), Дауда (од 65. Оњило).

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари