Троицки елиминисао Ферера

ЈОШ ЈЕДАН УСПЕШАН СРПСКИ СТАРТ У МЕЛБУРНУ

  • У првом међусобном сусрету са Ферером, Троицки је био надомак пораза, али је после изгубљена прва два сета успео да пронађе праву игру против Шпанца и да, после готово четири сата игре, на крају победи са 4:6, 6:7 (3:7), 6:2, 7:6 (7:3), 6:2

        МЕЛБУРН, (ФоНет) - Српски тенисер Виктор Троицки пласирао се у друго коло Отвореног првенства Аустралије, пошто је данас на старту, у маратонском мечу који је трајао скоро четири сата, победио Шпанца Хуана Карлоса Ферера у пет сетова - 4:6, 6:7 (3:7), 6:2, 7:6 (7:3), 6:2.

        У првом међусобном сусрету са Ферером, Троицки је био надомак пораза, али је после изгубљена прва два сета успео да пронађе праву игру против Шпанца.

        Трећи сет српски тенисер је лако добио, а у четвртом је имао брејк предности и водио 4:2, али је ипак дозволило Фереру да се врати, па је одлука пала у тај брејку.

        Троицки је тада у одлучујућим тенуцима меча имао много више снаге, а самим тим и концентрације, и са два мини брејка решио је тај брејк у своју корист.

        После тога, пети сет је био мање-више само формалност. Ферер више није имао снаге да се супротстави Троицком, који је направио два брејка и на крају заслужено прошао у друго коло, где ће му противник бити Михаил Кукушкин из Казахстана.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари