Новаку сада недостаје само Ролан Гарос!

Ђоковић освојио и US Open

Фото: ФоНет

      СРПСКИ тенисер Новак Ђоковић, упркос боловима у леђима због којих је морао да тражи и медицински тајм-аут, тријумфовао је на Отвореном првенству САД у Њујорку, пошто је у финалу победио Шпанца Рафела Надала у четири сета - 6:2, 6:4, 6:7 (3:7), 6:1. Велики Шпанац - иако је успео да некако у тај-брејку добије трећи сет - против најбољег нашег тенисера није имао никакву шансу, иако је играо свој најбољи тенис.

      Да су се у финалу срела двојица заиста најбољих, видело се и по томе што је Шпанац отварао вођством од 2:0. Међутим, Ђоковић је био толико на свом овогодишњем нивоу да Надал у првом сету није освојио више ни један једини гејм. Повремено су обојица сјајним потезима дизали публику на ноге да су многи вероватно са жаљењем помишљали да у оваквим мечевима неко мора бити поражен.

      Новаку је ово десета титула у сезони, а трећи тријумф на грен слем турнирима од почетка године и тек је шести тенисер у опен ери коме је то пошло за руком.

      Иако су му и лице и цело тело "говорили" колико му је тешко пао шести овогодишњи узастопни пораз од Ђоковића, Надал је смогао снаге да спортски и више него коректно честита тријумф свом - сад већ највећем - ривалу:

      "Ударао сам најбоље што сам могао сваку лоптицу коју сам могао да ударим. Стигао сам сваку лоптицу коју сам могао да стигнем. Али, није вредело. Новак ове сезоне ради напросто невероватне ствари".

      И статистика је одразила Новакову супериорност. Однос у асовима је био 7:1, а у винерима 55:32 у корист Ђоковића.

      Примајући победнички пехар, први рекет света је рекао: "Ово је напросто невероватан осећај. Увек је велики изазов играти против Рафаела Надала. Верујем да ћемо ми наредних година имати још много тешких мечева. Право је задовољство бити део ове историје".

      Ђоковић је на церемонији проглашења победника био у црвеној мајици, а на глави је носио качкет њујоршких ватрогасаца. Обраћајући се публици рекао је да дели бол Њујорчана због људских жртава које је овај град претрпео 11.9.2001. Потом је рекао да шаље пољупце браћи, родбини и сарадницима, као и свима у Србији.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари