Новак 12. носилац на Вимблдону, Филип 30.

ПРВИ НОСИЛАЦ ЈЕ ДРУГИ ИГРАЧ СВЕТА - ФЕДЕРЕР, А ДРУГИ НОСИЛАЦ ЈЕ ПРВИ РЕКЕТ ПЛАНЕТЕ - НАДАЛ

        Српски тенисер Новак Ђоковић постављен је за 12. носиоца на предстојећем Вимблдону, Швајцарац Роџер Федерер за првог, док је Американка Серена Вилијамс 25. носилац, саопштили су у среду организатори, који постављају 32 носиоца на основу поретка на ATP листи или индивидуалних резултата играча на трави.

        Први носилац је осмоструки шампион Вимблдона и бранилац титуле, други играч света Швајцарац Роџер Федерер. Други носилац је први рекет планете Шпанац Рафаел Надал, који је два пута освајао лондонски гренд слем турнир.

        Од српских тенисера међу носиоцима је и Филип Крајиновић, који је постављен за 30.

        У конкуренцији тенисерки носиоци се одређују на основу WТА листе, али организатори задржавају право промене, ако су неопходне за уравнотежен жреб. Прошле године није било промена.

        Први носилац је Румунка Симона Халеп, други је Каролина Вознијацки из Данске, а трећа је Шпањолка Гарбиње Мугуруса.

        Седмострука шампионка Вимблдона Американка Серена Вилијамс тренутно је 183. тенисерка света, али је постављена за 25. носиоца због добрих резултата на том турниру.

        Због такве одлуке организатора, Словакиња Доминика Цибулкова, 32. на WТА листи, није међу носиоцима. Она је рекла да је напорно радила за ту позицију и место међу носиоцима и да није поштено да јој то организатори Вимблдона одузму због Вилијамсове.

        Американка је у последњих годину дана играла на три турнира. Такмичењима се вратила у марту, након што је прошлог септембра родила ћерку.

        Трећи гренд слем турнир у сезони, Вимблдон, одржаће се од 2. до 15. јула у Лондону.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари