Јовановски испала у првом колу у Мелбурну

НЕОЧЕКИВАН ПОРАЗ, АЛИ ПОСЛЕ СЛАБЕ ИГРЕ

Бојана Јовановски

  • Бојана Јовановски је од девет прилика да направи брејк искористила само три, док је њена противница искористила седам од осам прилика за брејк

        МЕЛБУРН, (ФоНет) - Српска тенисерка Бојана Јовановски није успела да се пласира у друго коло Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну, пошто је на старту изгубила од домаће представнице Кејси Делакве резултатом 6:3, 6:2.

        Бојана Јовановски је била фаворит против 126. тенисерке света, која је у осам досадашњих учешћа на том турниру шест пута испадала у првом колу, али је одиграла веома лоше и доживела неочекиван, али заслужен пораз, па ће по завршетку Аустралија Опена испасти са листе 100 најбољих играчица.

        Био је то обострано лош меч, у коме је Кејси Делаква нешто мање грешила и била сигурнија у кључним поенима, што јој је донело победу.

        Бојана Јовановски је од девет прилика да направи брејк искористила само три, док је њена противница искористила седам од осам прилика за брејк.

        У првом сету Бојана Јовановски је повела 3:2, а потом је Аустралијанка добила четири гема за редом. У том делу игре српска тенисерка је освојила само 36 одсто поена после првог сервиса, а после другог није освојила ниједан поен.

        Сличан ток имао је и други сет, јер је Бојана Јовановски после брејка у трећем сету повела 2:1. Тада је, као и у првом сету, потпуно стала и Кејси Делаква је за двадесетак минута успела да добије пет гемова и прође у друго коло, где ће се састати са трећим носиоцем Викторијом Азаренко.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари