Партизан не испушта +10!

Црно-бели победили и Смедерево (2:0) и то – у гостима

          ПАРТИЗАН не посустаје! Његови фудбалери победили су у 25. колу Супер лиге Србије у гостима екипу Смедерева са 2:0.

          Упркос томе што је домаћин имао боље шансе и што је изгледало да ће се ова утакмица завршити нерешеним резултатом. Изгледало је готово свима на стадиону, али не и капитену црно-белих Саши Илићу (гол у 86. минуту) и Партизановом Централноафриканцу Давиду Мангу (гол у 93.).

          Илићевом поготку претходила је одлична акција Лазара Марковића и Илића. Млади нападач црно-белих петом је проиграо капитена, који је примио лопту на 16 метара, ушао у казнени простор и левом ногом погодио горњи леви угао голмана Дејана Ранковића.

          Манге, који је заменио Дијару, коначних 2:0 је поставио у трећем минуту судијске надокнаде времена. Добрим шутем искоса са десне стране.

          Смедерево је имало више шанси на мечу, посебно у првом полувремену, када је највећу претњу Партизану представљао његов бивши играч Ненад Адамовић који је у 21. минуту погодио пречку са око шест метара, шутем искоса лево. Истом играчу је у последњим тренуцима првог полувремена голман Партизана Владимир Стојковић одбранио одличан шут са 20-ак метара.

          Добру прилику за домаћина имао је још један бивши фудбалер Партизана, Дејан Бољевић који је из даљине шутирао у Стојковићев горњи десни угао, али му голман црно-белих одличном интервенцијом лопту избацио у корнер.

          Међутим, црно-бели су могли до гола већ у четвртом минуту, али се Ламин Дијара спетљао када је сам изашао пред голмана Ранковића.

          Друго полувреме протекло је без већих ссанси све до самог финиша, када су Илић и Манга решили утакмицу.

          Смедеревци су имали прилику да изједначе одмах пошто је Партизан повео, али је капитен Дејан Живковић шутирао поред гола са 15-ак метара после дуплог паса са Адамовићем.

          ПАРТИЗАН: Стојковић, Аксентијевић, Остојић, Иванов, Волков, Смиљанић, Бабовић, Томић, Вукић (С. Илић од 70), Л. Марковић (С. Марковић од 89), Дијара (Манга од 81).

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари