Зоран Терзић: Нисмо знали где смо на терену

СЕЛЕКТОР СА ЧЕТВРТФИНАЛНЕ УТАКМИЦЕ НОСИ

И РАЗОЧАРАЊЕ ЗБОГ ИГРЕ У ПРВА ДВА СЕТА

Маја Огњеновић, Зоран Терзић,  Јелена Николић и Милена Рашић

        Зоран Терзић рекао је да му је драго због пласмана у полуфинале првенства Европе, али да му је остао „горак траг“ због грешака које је тим правио у дуелу са Белгијом у Антверпену.

        „Обистинило се оно чега смо се мало плашили, да ћемо стегнути ући у меч. Разлог се зна - наше играчице су убеђене да су по квалитету испред Белгије. Зато свака ситуација кад не водимо бар пет-шест поена разлике прави велики проблем и онда једноставно није више то та екипа, та игра“, рекао је Терзић.

        Србија је изгубила први сет, други добила „на разлику“ и после тога лако тријумфовала резултатом 3:1.

        „Видели су се наши проблеми у првом сету. Белгија је имала реализацију, морам тако да кажем, немам други израз, бедних 23 одсто. Освојили су само шест поена из напада, а добили су сет релативно лако, све на наше грешке и на то што екипа не зна где се налази на терену. Победа је драга, али ми остаје горак траг када тако играмо“, казао је Терзић.

        „Надамо се да можемо да превазиђемо такве ствари. Наша екипа се не плаши никога и увек играмо најбоље против екипа које су испред нас на ранг-листи, али зато имамо проблем са онима који су условно речено слабији од нас. Тако је било и против Белгије. На срећу смо тај други сет добили и после више није било проблема“.

        Србија ће у полуфиналу (субота) играти против старог ривала - Русије.

        „Опет Русија. Победили смо их тешко на Светском купу, после њиховог вођства од 2:0. Убеђен сам да ћемо одиграти боље него у четвртака, а да ли ће то бити довољно да победимо, то не можемо да знамо“, рекао је Терзић.

        Капитен Маја Огњеновић подсећа да је и Русија наш „дужник“ са прошлог ЕП.

        „Испада да се нон-стоп неком светимо, пошто смо рекли да Белгијанкама треба да вратимо за претходно ЕП и меч за бронзу, али можда и наредна утакмица треба да буде освета, јер смо 2013. врло лако испале од Рускиња у полуфиналу. Добиле смо их на Светском купу, мислим да имамо квалитетну екипу, да смо у доброј форми и надам се најбољем“.

        Меч је по плану такмичења требало да се игра у суботу од 18.30 часова, али с обзиром на то да други полуфинални пар чине домаћин Холандија и Турска, може се очекивати померање наше утакмице у први термин - 15.30 часова.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари