Владисављев: Није било лако после Бразила

У СТРУЧНОМ ШТАБУ СРБИЈЕ ОДУШЕВЉЕНИ ПОВРАТКОМ ТИЈАНЕ БОШКОВИЋ НА ТЕРЕН

        Досадна киша и велика влажност ваздуха (86 процената), дочекали су одбојкашице Србије у Хонг Конгу, где ће од петка до недеље, олимпијске вицешампионке, заједно са домаћином Кином, те селекцијама Јапана и Русије, одиграти последња три меча у оквиру Интерконтиненталне рунде светског Гран прија.

        Сјајне партије из Анкаре и Сендаија, никога не остављају равнодушним, па је чак и легендарни бразилски стручњак Зе Роберто, у интервјуу за један домаћи портал изјавио да Србија у овом тренутку игра најбољу одбојку на свету.

        Један од заслужнијих за тако нешто је и Александар Владисављев, уз Бранка Ковачевића најближи асистент селектора Зорана Терзића.

        - Морамо да будемо задовољни и оним што се догодило у Сендаију, јер смо на крају поново освојили прво место у групи. А није било лако, нарочито после пораза у првом мечу од Бразила. Вратили смо се против силно мотивисаног Јапана, остварили убедљиву победу, а дан касније савладали и Тајланд, који је све изненадио максималним тријумфом против Бразила...

        Још једна ствар је силно обрадовала Владисављева.

        - Повратак Тијане Бошковић! Четири месеца је није било на терену. И она, али и ми, једва смо чекали да заигра. Што је најважније, све је изгледало јако добро. Надам се да ће све чешће бити у игри, јер нам треба за финални турнир - подсећа сјајни стручњак и први тренер панчевачког Динама.

        За турнир у Хонг Конгу, Владисављев сматра да ће бити интересантан.

        - У првом мечу имамо Рускиње, са којима смо недавно у финалу Купа Бориса Јељцина играли дугу и неизвесну утакмицу. Победа нас и теоретски води на финални турнир и учинићемо све да је остваримо. Онда поново следи Јапан, сада на неутралном терену. Шлаг на торти био би меч против Кине, што је практично реприза финала Олимпијских игара. Од те утакмице очекујем доста, пре свега да одиграмо за своју душу, без оптерећења, што би могло да донесе атомску одбојку - закључује Владисављев.

        Сјајно се на почетку Гран прија снашла дебитанткиња у дресу Србије, либеро Теодора Пушић. Ни дуга путовања јој не стварају проблеме.

        - На срећу, од Сендаија до Хонг Конга нема много да се лети. Добра ствар је и та, што смо за један сат временске разлике ближи Србији. Навикли смо се на све ово и осећамо се добро. Прва два викенда су била сјајна, два прва места, што је један велики успех. Овде, у Хонг Конгу, мислим да ће сваки меч бити тежи од претходног. Опет ћемо играти против Рускиња и Јапанки, а практично је само Кина непознаница. Биће то прави дерби, надам се пред пуним трибинама и једва чекам да све почне - каже нова чланица немачког Штутгарта.

        Киши у далеком Хонг Конгу није се обрадовала Бианка Буша.

        - Једина добра ствар је што нећемо имати проблема око привикавања на временске зоне. У Сендаију смо биле добре, а не видим разлог да и у Хонг Конгу не буде тако. Ово је можда и најтежи турнир, јер су ту Кинескиње, олимпијске шампионке. Све ово би могла да буде права увертира пред финални турнир у Нанђингу - додала је Буша.

        Семафор трећег викенда Г групе Гран прија (Хонг Конг)

        Прво коло, петак:
        12,30: Србија - Русија
        15,00: Кина - Јапан
        Друго коло, субота:
        07,15: Србија - Јапан
        09,45: Кина - Русија
        Треће коло, недеља:
        07,15: Јапан - Русија
        09,45: Србија – Кина
 

        Табела: Србија 5-1 (15 бодова), Холандија 5-1 (15), САД 4-2 (13), Италија 4-2 (10), Кина 4-2 (10), Јапан 4-2 (9), Бразил 3-3 (9), Доминиканска република 3-3 (9), Русија 2-4 (9), Тајланд 1-5 (4), Турска 1-5 (4), Белгија 0-6 (1).

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари