Терзић: Кључна утакмица против Холандије

РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРЕНЕЛА ПЕТ БОДОВА У ДРУГУ ФАЗУ И ПРЕДСТОЈЕ

ЈОЈ МЕЧЕВИ ПРОТИВ ХОЛАНДИЈЕ, КАЗАХСТАНА, САД И РУСИЈЕ

Српске одбојкашице у Италији

         Селектор женске репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је да би утакмица против Холандије могла да буде кључна за успех на Светском првенству у Италији.

         Србија је у новоформирану Ф групу друге фазе такмичења пренела пет бодова и предстоје јој мечеви против Холандије (среда), Казахстана (четвртак), САД (субота) и Русије (недеља).

         - Холандија игра врло добро на првенству, противник је за сваки респект, одиграли су веома добро против Русије и САД, иако су изгубиле биле су близу да направе добар резултат. Ова утакмица одлучује о пуно тога и мораћемо да уложимо максимум да бисмо дошли до победе - рекао је Терзић.

         Он је истакао да је задовољан издањем његовог тима на мечу против Бразила и додао да екипа може за нијансу боље.

         - Холандија није играчки слабија од нас, има доста добрих појединаца. Надам се да ћемо одиграти на нивоу претходних утакмица. Само у том случају имали бисмо шансу. Имамо већи број одбојкашица које имају искуство играња на великим такмичењима и то би могла да буде наша предност - поручио је Терзић.

         Капитен српских одбојкашица Маја Огњеновић рекла је да Холандија има екипу за респект, док репрезентације САД и Русије спадају у сам светски врх.

         - Против Бразила смо показали да можемо да се носимо са најјачима. Не мислим да је то била наша најбоља игра, први сет је био за памћење, али било је осцилација на које можемо да утичемо. Падови и успони у игри су нешто што се дешава у спорту, надам се да можемо квалитетно да одиграмо у континуитету - закључила је Огњеновићева.

         Утакмица Србија - Холандија игра се сутра од 17 сати.

         Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари