Терзић: Драже ми је 3:2 него да је било 3:0

„ИЗУЗЕТНО САМ ЗАДОВОЉАН ПОЖРТВОВАЊЕМ И ТИМЕ ШТО СЕ НИСМО ПРЕДАВАЛИ НИ У ЈЕДНОМ МОМЕНТУ УТАКМИЦЕ, БЕЗ ОБЗИРА НА РЕЗУЛТАТ“

Селектор Терзић и најефикаснија у српском тиму Бранкица Михајловић

        Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је да је очекивао тежак меч против Бугарске и истакао да је задовољан како су његове изабранице реаговале после изгубљеног другог сета.

        Српске одбојкашице славиле су после велике борбе у пет сетова (3:2), у утакмици 2. кола Б грипе првенства света у Италији.

        - Знали смо да ће бити тешка утакмица. Бугарска има водеће играчице у великим клубовима и било је питање дана када ће почети да играју на високом нивоу. Искрено, драже ми је што смо победили са 3:2 него да је било 3:0, јер је екипа после онако изгубљеног другог сета успела да настави да игра у истом ритму, превазиђе све проблеме и почне да личи на тим. Овај меч може да нам донесе више него бодовно - рекао је Терзић.

        Он је додао да га највише радује то што је национални тим имао потребан ниво концентације и жеље током читавог меча:

        - Било је падова, али то није само последица наше лоше игре. Понекад не можете да испратите оно што противник ради с друге стране мреже. Изузетно сам задовољан пожртвовањем и тиме што се нисмо предавали ни у једном моменту утакмице, без обзира на резултат. Задовољни смо са пет бодова из прве две утакмице, то је супер резултат, сигурно би прихватили да нам је неко понудио уочи такмичења. Сада је време да се одморимо, имамо две релативно лакше утакмице и после Бразил.

        Најефикаснија у српском тиму била је Бранкица Михајловић са 31 поеном, док је још једну добру партију пружила млада Тијана Бошковић са 23 поена.

        У 3. колу Б групе српске одбојкашице у петак од 17 сати играју против селекције Камеруна.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари