Српски одбојкаши у полуфиналу првенства Eвропe

ПОДМЛАЂЕНИ САСТАВ ПОБЕДИО БЕЛГИЈУ У ЧЕТВРТФИНАЛУ СА 3:1,

У СУБОТУ У КОПЕНХАГЕН У - ПОЛУФИНАЛE СА РУСИМА

        Најбољи одбојкаши Србије у драматичном мечу у данском Архусу савладали су Белгију у четири сета (25:22, 22:25, 30:28, 25:18) и заслужено се пласирали у полуфинале, где их у суботу у Копенхагену чека Русија.

        Тим Игора Колаковића није блистао, али је био најбољи онда када је било најпотребније. Борба до последњег поена виђена је у прва три сета, четврти је, када су Белгијанци већ били потпуно сломљени, лагано припао младом српском тиму.

        Русија је у четвртфиналу у Гдањску савладала Француску са 3:1 (25:17, 17:25, 25:22, 25:21). Италија је у Архусу победила Финску са 3:1 (23:25, 25:20, 25:22, 25:22), а у полуфиналном мечу играће са победником меча Немачка - Бугарска. Полуфиналне утакмице првенства Европе и мечеви за медаље биће одиграни у суботу и недељу у Копенхагену.

        Српски одбојкаши веома концентрисани су ушли у меч са Белгијанцима. Већ после неколико минута игре имали су предност од пет поена (9:4). Мање искусан ривал није имао решења за наш разноврсан напад, док је игра у одбрани била на највишем нивоу, тако да су неки врло битни поени освојени из блока.

        Пријем, смеч, сервис... Колаковић за разлику од свог колеге није имао разлога за бригу.

        Деловало је све беспрекорно, али поново се потврдило да неискусни „плави“ немају психолошку стабилност као неке претходне генерације. Изабраници Игора Колаковића имали су предност 12:6, да би Белгијанци за само неколико минута пришли на 13:12.

        Уместо да Србија поведе 15:12, судије су „поклониле“ чист поен Белгијанцима и на тај начин их вратиле у игру. Коначно, Белгија је јаким сервисом стигла и до првог вођства 15:14.

        „Црвени ђаволи“ су повели и са 18:16, али је онда Драган Станковић преузео сервис и серијом 3:0 вратио предност на нашу страну. Судије нам узимају још један поен код 20:19, Атанасијевић је имао ас сервис, али су арбитри оценили да је лопта завршила у ауту. Никић користи контру за 22:20 и ту предност успели смо да сачувамо до краја.

        Изједначен почетак другог сета довео је до техничког тајмаута Србију са два поена предности. И у овом периоду игре „орлови“ су имали лепу предност 11:7, али је Белгија поново искористила опуштање противника и стигла до 16:15.

        Врло брзо је Србија преокренула, код 21:20 имала и контру, али је сет изгубила 25:22. Белгија је изједначила на 1:1.

        Србија је други део сваког од прва три сета одиграла врло лоше. У трећем је добро кренула водила 7:5, али је Белгија преокренула на 9:7. Била је изједначена борба, али смо ми правили недопустиво много сервис грешака, па су Белгијанци поене освајали без борбе.

        Епилог тога су три поена предности за „ђаволе“ у завршници (20:17). Наставили су „орлови“ да поклањају поене ривалу... Никола Ковачевић је коначно успео да убаци снажне сервисе у поље ривала што се одмах одразило и на семафор - 21:21.

        Белгија је у одлучујућим моментима имала пет сет лопти, напад са три контре и волшебну одбрану Србије „из публике“. Ништа „црвени ђаволи“ нису искористили. Стигло се до 28:28, сервис је преузео Подрашчанин и везао два поена за предност „орлова“ 2:1. Одлучујући 30. поен освојио је Лисинац из блока.

        У последњем сету све је било јасно већ после неколико минута игре. Србија је одиграла на крилима добијене трилер завршнице трећег сета, а Белгија више није имала снаге да учини нешто озбиљно. О томе сведочи и резултат 25:18.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари