Српске одбојкашице са Рускињама за финале!

КРСМАНОВИЋ: ФАВОРИТИ СМО И АКО ОДИГРАМО ДОБРО, БОРИЋЕМО СЕ ЗА ЗЛАТО

        УДАР титана. Европски првак на шампиона света. Распевана Србија на разиграну Русију. Наше одбојкашице верују да ће се данас (17.00) у Берлину у полуфиналу 28. ЕП радовати и да ће сутра са бољим из дуела Немачка - Белгија борити за своју другу титулу.

        - Русија је, без обзира на састав екипе, увек јака - истиче Наташа Крсмановић. - Нисмо имале прилику да их гледамо, тако да и не знамо шта стварно можемо да очекујемо од њих. Међутим, сматрам да све зависи од нас, наше игре, од тога како ћемо ући у утакмицу. Не би требало никог, па ни Рускиња, да се прибојавамо. По мом мишљењу, ми смо фаворити и уз нашу добру игру, сервис, мислим да имамо велике шансе да изборимо финале.

        Феноменална партија у четвртфиналу против Италије (3:0) улила је додатну дозу самопоуздања код наших девојака. Свесне су да, уколико и данас одиграју перфектно, једна Русија тешко може да им парира.

        - Срећна сам што смо прексиноћ показале наше право лице. Надиграле смо Италију у свим елементима игре. Сада нас очекује велика Русија. Оне су веома јаке и једна су од најбољих екипа на шампионату. Нас ни жреб није „мазио“, јер од почетка играмо само са јаким противницама. Најважније је да их добро проучимо, да се добро припремимо за меч и надамо се најбољем - наглашава изванредна Милена Рашић.

        Наше девојке су јуче пола дана провеле у путу, јер су хотел у Цириху напустиле у 5.50, а у „Холидеј ину“ у Берлину се сместиле око 12.00. Два сата касније биле су у дворани „Макс Шмелинг“.

        - Већ смо оствариле велики успех - подвлачи Брижитка Молнар. - Очекује нас тешко полуфинале, јер Русија није нимало наиван ривал. Требало би у меч да уђемо максимално концентрисане и ако поновимо игру као против Италије, нећемо имати проблеме са Рускињама.

        Да рецепт из дуела са Италијом ваља применити у Берлину, истиче и либеро Сузана Ћебић:

        - Држале смо висок ниво игре и ако тако одиграмо и против Русије, сигурна сам да нећемо имати проблема.

        Победи се нада и најискуснија у нашем табору Јелена Николић:

        - Искрено и не знам колико Русија заиста вреди, јер дуго нисмо играле са њима. Раније нам је њихов стил лежао, тако да мислим да имамо велике шансе да изборимо финале. Још ако макар поновима игру против Италије.

        Још један словенски дерби, за наш тим четврти, неће оставити равнодушним никог у европској одбојци. Бранко Ковачевић, помоћник Зорана Терзића, и те како цени селекцију Русије:

        - Значајно су промениле састав. Нема звезда као што су Гамова, Меркулова... Али сада играју другачије. Знатно су убрзале игру, што је за њих доста ризичније. Гледали смо неке њихове утакмице, али све зависи од нас. Надам се доброј игри и победи. Тим пре што сам убеђен да наше девојке могу још боље него против Италије.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари