Србија боља и од Јужне Кореје

ОДБОЈКАШКЕ КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ У ЛОНДОНУ

  • Након максималне победе против Јапана, изабраници Игора Колаковића су победили и селекцију Јужне Кореје са 3:1 (25:23, 25:22, 17:25, 25:12), у другом колу турнира у Токију, а следећи ривал им је – Кина
  • Никола Ковачевић био је најефикаснији играч Србије са 15 поена, Александар Атанасијевић је додао 11, а Милош Никић 12 поена

           ОДБОЈКАШИ Србије уписали су и другу победу на турниру Интерконтиненталних квалификација за Олимпијске игре у Лондону.
Након максималне победе против Јапана, изабраници Игора Колаковића су победили и селекцију Јужне Кореје са 3:1 (25:23, 25:22, 17:25, 25:12), у другом колу турнира у Токију.

           Србија је до победе дошла после добре и сигурне игре у прва два сета. Јужна Кореја је у трећем сету заиграла ангажованије и добрим сервисом и пожртвованом игром у одбрани успела да стекне високу предност на другом техничком тајм ауту од 16:10, а потом и да приведе тај сет крају.

           Ипак, у четвртом сету Србија није дозволила преокрет и од самог старта је створила предност која је до краја сета износила и више од десет поена, те је после сат и 33 минута игре дошла до другог тријумфа на квалификацијама за Олимпијске игре.

           Никола Ковачевић био је најефикаснији играч Србије са 15 поена, Александар Атанасијевић је додао 11, а Милош Никић 12 поена.

           У тиму Јужне Кореје најбољи је био Хак-Мин Ким са 13 поена.

           Поред Србије, две победе из два кола на турниру забележили су и Аустралија и Иран.

           У трећем колу, које је на програму 5. јуна, противник Србије је Кина.

           Пласман на Олимпијске игре обезбедиће првопласирана екипа са турнира и најбољепласирана азијска селекција. У случају да најбољи тим из Азије буде први, у Лондон ће путовати и друга најбоље пласирана азијска екипа.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари