Предале се већ у првом сету!

Први пораз одбојкашица на шампионату Европе (Србија-Немачке 1:3)

  • Одбојкашице Србије су одиграле вероватно најслабију утакмицу у овој сезони и потпуно заслужено су доживеле неочекиван пораз
  • Овим поразом ништа још није изгубљено и репрезентација Србије и даље остаје кандидат за освајање једне медаље

      БЕОГРАД,(ФоНет) - У трећем колу А групе шампионата Европе за одбојкашице, репрезентација Србије изгубила је у Београду од Немачке резултатом 3:1 (25:22, 25:15, 20:25, 25:17) и није успела директно да се пласира у четвртфинале.

      После овог пораза, најбоље одбојкашице Србије у среду ће играти у баражу за четвртфинале против Румуније, која је заузела треће место у Ц групи.

      Уколико победе у том сусрету, за пласман у полуфинале бориће се са Пољакињама, које су биле најбоље у Ц групи и директно се пласирале у четвртфинале.

      Одбојкашице Србије су одиграле вероватно најслабију утакмицу у овој сезони и потпуно заслужено су доживеле неочекиван пораз.

      Што је најгоре, у игри нашег тима није могла да се види воља и жеља да се уради нешто више и стиче се утисак да су се одбојкашице предале већ у првом сету.

      Чланови стручног штаба репрезентације Србије мало чиме могу  да буду задовољни, а најтеже ће вероватно бити да се објасни због чега се игра нашег тима практично распала у другом и четвртом сету.

      Треба рећи да су одбојкашице Немачке одиграле изванредно и са пуном концентрацијом од почетка до краја, али им то не би превише значило да су репрезентативке Србије одиграле бар близу свог максимума.

      Жеља да се први пут на једном великиом такмичењу докажу пред домаћом публиком очигледно је спутала наше одбојкашице, које ће сада морати да иду тежим путем.

      Овим поразом ништа још није изгубљено и репрезентација Србије и даље остаје кандидат за освајање једне медаље, али одбојкашице не смеју да размишљају о томе, већ само о наредном противнику.

      Поред Србије и Румуније, у баражу за четвртфинале играће још Чешка - Француска, Холандија - Азербејџан и Турска - Шпанија.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари