Подрашчанин: Девојке су заслужиле дивљење

КАО ШТО СМО МИ ЊИМА РАНИЈИХ ГОДИНА БИЛИ МОТИВ,

САДА СУ ОНЕ НАМА - КАЖЕ БЛОКЕР „ОРЛОВА”

Марко Подрашчанин

        УЛОГЕ су се промениле. Сада одбојкаши желе да се угледају на девојке и са Европског првенства у Италији и Бугарској врате се са медаљом.

         „Орлови“ су у петак у Бусто Арсицију стартовали против Словачке, а у суботу (15.00) се у другом колу групе Д састају са Финском. У недељу (18.00) је шлагер са Русијом.

        - Девојкама свака част. Овог лета освојиле су три медаље и заслужују дивљење. Као што смо ми њима ранијих година били мотив, сада су оне нама, тако се надам да ћемо поновити њихов резултат на Европском првенству - истиче Марко Подрашчанин.

        Ово ЕП је пето трофејном блокеру. Има злато из Беча 2011, бронзе из Москве 2007. и Копенхагена 2013. Једино се 2009. из Истанбула вратио као пети.

        - После трећег престао сам да бројим. Требало би да успешно завршимо сезону, коју смо почели са новим стручним штабом, новим системом игре. Мислим да ће нам медаља доћи као шлаг на торту и да ће бити добра увертира за јануарске квалификације за ОИ у Рију - наглашава Подрашчанин.

        Један од наших најбољих одбојкаша сматра да су спремни за изазове:

        - Имали смо доста пријатељских утакмица, припреме су дуго трајале, дигли смо ниво игре како смо желели, тако да смо једва дочекали да утакмице почну. Не обећавам медаљу, свима треба да буде циљ да прођемо четвртфинале, најважнију утакмицу на ЕП.

        Подрашчанина не брине то што су утакмице у припремном периоду играли топло-хладно:

        - Било је битно да исправимо неке ситнице, које је тражио селектор Никола Грбић од нас. Он је желео да исправимо грешке са финалног турнира Светске лиге, пре свега заштиту и блок. То нам је добро функционисало на пријатељском мечу са Бугарском и због тога сам оптимиста.

        Звезда Лубе Маћерате верује да ће ровити Атанасијевић и Петрић бити спремни до дуела са Русијом.

        - Имамо добру атмосферу. Надам се да ћемо оправдати улогу фаворита против Финске и да ћемо са пуно елана ући у дуел са Русима. Нормално, увек идемо корак по корак, концетрисани смо на ривала с којим се састајемо. Радимо добар скаутинг сваког противника, имамо врхунски стручни штаб који Никола Грбић води на себи својствен начин. Зато мислим да ћемо добро играти и направити жељени резултат - каже Подрашчанин.

        Оно што храбри сјајног блокера је да са сваком екипом могу да се ухвате укоштац:

        - Никог се не плашимо, јер смо показали да можемо сваку екипу да победимо. Чак и када нам није дан, да савладамо тим као што је Пољска. То сребро из Светске лиге плаши донекле и противнике, јер смо се вратили на путеве старе славе. Само да стигнемо у Софију, јер у том случају 90 одсто су шансе да узмемо медаљу на ЕП.

НАВИЈАЧИ

Подрашчанин се нада подршци наших навијача:

        - Играо сам доста утакмица у иностранству. Мислим да тамо нема поделе на вечити, странке... Увек је наш народ уз нас, а најбољи пример је Беч, где нисмо могли да допустимо да изгубимо и због публике, која нам је била ветар у леђа.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари