Одбојкашице на Гран прију у Санта Домингу

СВЕ ШТО СЕ ЛЕТИ ДЕШАВА ТИМУ ЗОРАНА ТЕРЗИЋА СЛУЖИ КАО ПРИПРЕМА

ЗА СЕПТЕМБАРСКО ЕП У ШВАЈЦАРСКОЈ И НЕМАЧКОЈ, ГДЕ БРАНЕ ТИТУЛУ

         СА речи на дело. Одбојкашице припреме за ЕП од 6. до 14. септембра у Швајцарској и Немачкој настављају утакмицама у Гран прију. Европске првакиње у понедељак из Београда преко Париза лете за Санто Доминго, где на првом турниру престижног такмичења од 2. до 4. августа играју са домаћином, Доминиканском Републиком, Чешком и Порториком.

         Наше даме желе да што боље стартују, како би преко турнира у Београду (9.-11. август) и кинеском Вухану (16.-18. август) успеле да изборе пласман на завршни турнир од 28. августа до 1. септембра у јапанском Сапороу.

         - Увек тежимо најбољем могућем резултату - јасна је најбоља играчица Лиге шампиона Јована Бракочевић. - Некад нам то пође за руком, а некад не. Даћемо све од себе да се нађемо међу најбољим репрезентацијама. Поштујемо све противнице, али ћемо се потрудити да их све победимо.

САЊА МАЛАГУРСКИ КОД КУЋЕ

         СЕЛЕКТОР Зоран Терзић је преломио и одлучио да Сања Малагурски остане код куће, тако да ће на првом турниру Гран прија у Санта Домингу играти: Маја Огњеновић, Бојана Живковић (техничари), Јована Бракочевић, Ана Бјелица (коректори), Сузана Ћебић (либеро), Наташа Крсмановић, Милена Рашић, Нађа Нинковић (блокери), Јелена Николић, Брижитка Молнар, Бранкица Михајловић и Тијана Малешевић (примачи).

         Гран при је веома и напорно такмичење. Утакмице се играју викендом, путовања су честа, мењају се континенти, временске зоне и климе.

         - Никако не мислим да ће нам бити лако. На првом турниру све репрезентације изазивају респект. Доминиканке су нас изненадиле на Светском купу, Чехиње су лане освојиле Евролигу, а и веома су квалитетне. Порториканке јесу аутсајдерке, али морамо да их схватимо озбиљно. Није ни лако играти три утакмице за три дана - наглашава капитен Маја Огњеновић.

         Диригент игре наше селекције сматра да је добро што се из Санта Доминга враћају у Београд, где ће угостити САД, Холандију и Алжир. Тешко јој неће пасти ни пут у Вухан, где ће одмерити снаге са Пољском, Аргентином и Кином.

         - Добро је што се после Доминикане враћамо кући, јер ћемо тако моћи и да предахнемо. Тренутно нисмо у некој форми, одиграле смо само два пријатељска меча са Бугарском, али се надам да ћемо играти на завидном нивоу. Ово ће бити и добра увертира за ЕП - истиче Огњеновићева.

         Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари