Одбојкаши мотивисани пред Европско првенство

ШАМПИОНИ СМО, ИМАМО НЕКУ ОБАВЕЗУ, АЛИ НАДАМ СЕ ДА НАС ТО НЕЋЕ ПРЕВИШЕ ОПТЕРЕТИТИ, КАЖЕ НИКОЛА ПРЕД ЕП ГДЕ НАШ ТИМ БРАНИ ТИТУЛУ

Никола Ковачевић

        ШАМПИОН увек мотивише противнике. Тога су свесни наши одбојкаши и због тога желе да максимално искористе сваки дан до старта на ЕП од 20. до 29. септембра у Данској и Пољској. Европски прваци, као и увек, не обећавају ништа, али и не крију жељу да се домогну победничког постоља.

        - Увек је теже одбранити него освојити - подсећа Никола Ковачевић. - Сигурно је и да ће све екипа против нас да играју мотивисаније него да нисмо шампиони. На папиру имамо релативно лако пут до полуфинала. Међутим, уверили смо се и у Светској лиги да данас баш сви играју добро одбојку, тако да ће нам бити сигурно тешко. Знам само да ћемо дати све од себе да освојимо медаљу, да покушамо да одбранимо злато.

        Рецепт за трон је на први поглед једноставан. Само ваља погодити прави моменат:

        - Морамо да играмо сто одсто, да дођемо до жељене игре, да као на прошлом ЕП у Бечу постепено, темпирамо форму. Зато смо пре две године одиграли перфеткно. Волео бих да тако буде и сада, јер када бриљирамо није битно ко је са друге стране мреже.

        Искусни примач сматра да имају довољно времена да се физички припреме, као и да кроз пријатељске утакмице избрусе форму. Подвлачи да им је и одмор после Светске лиге добродошао, тако да се нада да ће сви бити у форми на ЕП:

        - Као и увек сви смо жељни, мотивисани. Шампиони смо, имамо неку обавезу, али се надам да нас то неће превише оптеретити. Стимулисани смо да на сваком тренингу дамо све од себе како бисмо на ЕП били онакви какви желимо да будемо.

ПОДРШКА НАВИЈАЧА

        И У Данској живи доста наших људи, тако да одбојкаши очекују подршку са трибина:

        - Не очекујем да буде баш као у Бечу, јер је то било невероватно. Али, очекујем од наших људи да нас бодре, подрже и мало нас подсете на Беч.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари