Одбојкаши иду у Лондон

ТОКИО: КВАЛИФИКАЦИОНИ ТУРНИР - СРБИЈА ПОБЕДИЛА И ИРАН

СА 3:0 (30:28, 30:28, 25:22)

         ОДБОЈКАШИ Србије искористили су токијску - трећу и последњу - шансу да „изваде визе“ за Олимпијске игре у Лондону. За свој пети узастопни наступ на најпрестижнијем планетарном такмичењу.

         Победили су веома солидну репрезентацију Ирана са 3:0 (30:28, 30:28, 25:22). Можда и теже него што се прогнозирало, али – победили и коло пре краја последњи дуел (са слабом венецуелом) учинили потпуно небитним резултатски!

         У прва два сета водила се невиђена борба из које је као победник изишао наш тим добивши оба на разлику - са по 30:28!

         Наши играчи су у та два сета показали и две шампионске одлике. У првом, када је после њиховог вођства од 17:13 Иран преокренуо на 21:17 у своју корист нису изгубили главу, па су се вратили у игру смањивши на 22:20.

         Још већи подвиг су направили потом када је противник имао сет у својим рукама (24:21). Освојили су чак четири поена узастопце, повели с 25:24, а мало касније све то и наплатили.

         У другом сету није било таквих преокрета. Играло се као у шаховској партији у којој се водила велика борба да се стекне макар мала предност. То је трајало готово читаву вечност док Иранци, као и у претходном сету, нису „легли“ у продужетку - опет на 30:28.

         У трећем сету је наша репрезентација стекла преимућство већ на почетку и није га испуштала до краја. Иранци, који се боре да у Лондон оду као најбоља азијска екипа, покушали су све што су могли да избегну пораз, али им то није пошло за руком.

         - Пласман на Олимпијске игре је сјајан резултат за ову генерацију. И најбоља могућа награда за све напоре које су наши играчи уложили од када смо се окупили – оценио је селектор Игор Колаковић.

         СРБИЈА: Н. Ковачевић 13, У. Ковачевић, Јанић, Петковић 1, Станковић, Никић 14, Митић 1, Рашић 5, Атанасијевић 6, Старовић 12, Подрашчанин 11, Росић.

         ИРАН: Мостафаванд, Маруф, Геми 11, Мусави 9, Зарини 7, Зариф, Нади 3, Гафур 17, Фајази 2, Махдави, Мобашери, Гара 2.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари