Oдбојка: У Данској и Пољској бране злато из Беча

МАРКО ИВОВИЋ: ОВО МИ ЈЕ ПРВО ВЕЛИКО ТАКМИЧЕЊЕ И ВОЛЕО БИХ

ДА ПОНОВИМО 2011., ИДЕМО КОРАК ПО КОРАК

Марко Ивовић

        ДОЧЕКАО је својих пет минута у најдражем дресу и Марко Ивовић. Нови примач Пари волеја у својој 22. години први пут ће заиграти за репрезентацију на једном великом такмичењу. Оно што је „пропустио“ у млађим категоријама жели да надокнади међу сениорима. И нада се да ће се одбојкаши радовати медаљи на ЕП у Данској и Пољској, које почиње у петак, 20. септембра.

        - Ове године први пут сам у репрезентацији добио праву шансу. Раније сам био на ширем списку, а сада ћу први пут у каријери играти на ЕП. Осећам се феноменално, снови су се остварили - истиче Ивовић.

        Марко признаје је да одбрана злата из Беча помало оптерећује, али и мотивише да се понови подвиг:

        - Имамо квалитет за највиши пласман. Уз искусне играче, који су освојили титулу, ту су и млади жељни доказивања. Тај спој улива веру да можемо да се попнемо на победничко постоље. Уосталом, све репрезентације, са више или мање амбиција, долазе на шампионат да остваре најбољи могући резултат.

        Млади примач предност у овом тренутку даје искуснијима Николи Ковачевићу, Милошу Никићу и Немањи Петрићу. Спреман је да у сваком тренутку да свој пуни допринос:

        - Најважније је да се добро слажемо. У Светској лиги се дешавало да улазим у игру само због сервиса. То је велика одговорност и успевало ми је да помогнем екипи. Битно је да свако од нас испуни свој задатак.

        „Орлови“ сутра ујутро путују у дански Хернинг, где су у групи са: Словенијом, Холандијом и Финском. Прво место доноси директан пласман у четвртфинале, а наши се укрштају са групом А (Италија, Белорусија, Белгија и Данска).

        - Сигурно је да осећамо неки притисак. Знамо и да ривали желе да направе успех. Морамо да одиграмо максимално, одговорно како бисмо стигли до циља. Није спорно да смо квалитетнији, али не смемо да их потценимо. У суштини, све зависи од нас, нашег прилаза утакмицама и играма.

        На папиру Србији је отворен пут до полуфинала. Ипак, Ивовић не жели да гледа предалеко:

        - Сада је најбитнија група, да освојимо прво место и изборимо четвртфинале. Ту је кључ шампионата. Наш циљ се зна, желимо највише. Свесни смо и конкуренције, амбиције ривала. Идемо корак по корак.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари