Одбојка: Српкиње и Рускиње за финале ЕП

ЕКИПЕ СЕ МЕЂУСОБНО ДОБРО ПОЗНАЈУ,

ВЕЧЕРАС (18.00) У РОТЕРДАМУ ЋЕ ОДЛУЧИВАТИ ДЕТАЉИ

Зоран Терзић са играчицама

        ЈЕДАН корак до постоља, а два до злата. Одбојкашице Србије учиниће све да вечерас (18.00) у Ротердаму у полуфиналу 29. ЕП понове фантастичну партију из јапанског Сендаија са Светског купа и са европског трона скину Русију. Биће то дуел и два последња првака Старог континента, прве и друге екипе са ранг-листе CEV, тако да је с правом назван и финалом пре финала.

        - Рускиње су веома квалитетне. На нашу срећу, добиле смо их на Светском купу, али веома тешко. Очекујем жестоку, неизвесну борбу и да у полуфинале уђемо максимално спремне - истиче Бранкица Михајловић.

        Данашњи ривали су се ове године већ два пута срели. У групној фази Гран-прија славиле су Рускиње са 3:2, а у Јапану „рулет“ се посрећио нашим дамама.

        - Мислим да имамо игру за њих. Чак нам стил игре Русије више одговара од Белгије, коју смо елиминисале у четвртфиналу. Прексиноћ смо играле у прва два сета и са доста грча, али сам уверена да против европских првакиња тако нећемо ући у меч. Бићемо доста смиреније, јер верујемо после игара у Јапану да можемо да им парирамо - оптимиста је једна од најбољих одбојкашица на Шампионату.

        Победу у Јапану која им је обезбедила и олимпијску виза и дала крила за ЕП посебно памти Тијана Бошковић, која је тог 31. августа у Сендаију била нерешива енигма за Рускиње.

        - Сви знамо колико су оне добре, али даћемо све од себе да их савладамо. Надам се да ћемо играти без притиска и пружити своју најбољу партију на првенству - каже Бошковићева.

        Пре две године у полуфиналу ЕП у Берлину Русија је одувала наше девојке - 3:0. Пораз нису заборавиле, тако да желе још једну слатку освету за Немачку.

        - Тада смо врло, врло лако изгубиле. Истина, победиле смо их на Светском купу, али то сада делује поприлично далеко. Имамо квалитетну екипу, мислим да смо у доброј форми, тако да се надам најбољем. И атмосфера у екипи је одлична, а тренер нам је рекао да заборавимо на евентулане повреде. Улог је велики, противник је на нашем нивоу, тако да очекујем добар меч - примећује капитен Маја Огњеновић.

        Тајне међу Српкињама и Рускињама нема. Јасно је да ће одлучивати детаљи, што говори да наше даме морају и те како да буду стрпљиве.

        - Русија има веома добру екипу - подвлачи Сузана Ћебић. - Очекује нас тежак, паклен дуел, али верујем да можемо да се изборимо са европским првакињама. Морам да признам да нам је добро дошла неизвесна утакмица са Белгијом, јер смо виделе како се сналазимо под притиском. Срећом, имамо 14 квалитетних играчица и тренер на сваку може да рачуна.

        Ако су Рускиње пре две године са трона скинуле Српкиње, зашто се сада не би десило обрнуто, питају се многи навијачи. Девојке не желе еуфорију, јер веома поштују ривала.

        - Направиле смо велики успех. Оне су веома квалитетне, али ако поновимо игру из Јапана, можемо и да их победимо. Не бих ништа да предвиђам, осим да очекујем нашу добру игру. Осећамо и одређени притисак, тако да су наша очекивања велика. Али, све то позитивно утиче на нас и надамо се најбољем - оптимиста је Бјанка Буша.

ТЕРЗИЋ: НИКОГ СЕ НЕ ПЛАШИМО

        Зоран Терзић верује да ће девојке против Русије играти много боље него у четвртфиналу са Белгијом:

        - Наша екипа се никога не плаши и увек најбоље игра против селекција које су на ранг-листи испред нас. Као да нам је суђено да се често састајемо са Рускињама. У Јапану смо направили велики преокрет и од 0:2 стигли до 3:2. Биће веома тешко, а о Русији не би требало трошити речи. То је репрезентација која је и пре ЕП била главни фаворит за злато. Убеђен сам да ћемо одиграти одлично, а да ли ће то бити довољно да славимо, не знамо. Сигурно је само да имамо снагу да одиграмо један прави меч.

РАШИЋ: ЗНАМО СА РУСКИЊАМА

        - Русија има веома добру екипу. Али, у неку руку биће нам лакше са њима, него са Белгијом, због блока, а и не играју толико брзо. Спремићемо се добро и терен ће показати ко је бољи - сматра Милена Рашић.

НИКОЛИЋ: ДОБРО СЕ ПОЗНАЈЕМО

        - Играле смо често са њима, тако да се добро познајемо. Утакмица ће бити веома тешка, а ми смо спремне за изазов - истиче Јелена Николић.

ПОЛУФИНАЛЕ

        Холандија - Турска 15.30

        Србија - Русија 18.30

СУТРА

        За треће место 14.00

        Финале 17.00

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари