Одбојка: Српкиње и Италијанке за полуфинале

ЋЕБИЋЕВА: МОРАМО ДА ПРУЖИМО МАКСИМУМ

И УЧИНИМО СВЕ ДА ПОБЕДИМО У ЧЕТВРТФИНАЛУ

Јелена Николић, Сузана Ћебић и Јасна Мајсторовић за златом 2011.

         БИТКА за Берлин. Поправног више нема. Одбојкашице вечерас (20.30) у Цириху, у четвртфиналу ЕП у Швајцарској и Немачкој, играју на све или ништа. Европским првакињама се не враћа пре времена у Београд и оставиће срце на терену против Италије.

         - Никад се нисмо оптерећивале ко је са друге стране мреже - истиче Јелена Николић. - Сигурно је да смо боље од већине репрезентација, ако не и најбоље на турниру. Неопходно је да се ментално припремимо, да у дуел уђемо на најбољи могући начин. У суштини, све зависи од нас.

         Трофејна одбојкашица подсећа да је наша селекција на ранијим шампионатима „мало касније палила моторе“:

         - Досада смо урадиле све због чега смо и дошле на ЕП. Познато је да крећемо мало спорије, али смо умеле да најважније утакмице одиграмо најбоље. И овде играмо све боље и боље. Дан више одмора добро нам је дошао да се освежимо после нехуманог система такмичења на Гран прију. У одлучујући дуел ћемо ући и растерећене.

         Наташа Крсмановић сматра да је екипа после кикса против Бугарске брзо вратила самопоуздање и најважнију утакмицу на ЕП дочекује са пуно вере у победу:

         - Све зависи од наше игре и приступа утакмици. Не би требало никог да се плашимо, јер мислим да смо најквалитетнија селекција и да све зависи од нас. Верујем да ћемо изборити полуфинале.

         Либеро Сузана Ћебић подвлачи да вечерас не смеју да понове слабости из Шверина, где су на старту ЕП доста осцилирале у игри:

         - Очекује нас веома квалитетан ривал. Морамо да одиграмо максимално, да не дозволимо себи осцилације које имамо у последње време и да учинимо све да победимо. Ове утакмице су најстресније и добро је што је противник веома јак.

         Оптимизмом зрачи и Тијана Малешевић. Искусни примач сматра да је екипа вратила неопходно самопоуздање:

         - Играмо против веома квалитетне екипе, коју одлично познајемо. Сигурно је да ћемо на утакмици да дамо свој максимум, а ако будемо играле онако како знамо, верујем да ћемо изборити толико жељено полуфинале.

ТЕРЗИЋ: ВЕРУЈЕМ У ДЕВОЈКЕ

         СЕЛЕКТОР Зоран Терзић не крије да вечерас не смеју да изгубе уколико желе да се кући врате са медаљом:

         - У добром расположењу и форми дочекујемо најважнију утакмицу на шампионату. Данас немамо право на грешку. Противник је веома јак, далеко од тога да ће бити лака утакмица. И ривал, као и ми, има амбиције да оствари што више на ЕП. Верујем у тим који има снаге да избори то полуфинале које сви толико желимо.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари