Одбојка: Са Италијанима oдлучује свака лопта

ИЗАБРАНИЦИ ИГОРА КОЛАКОВИЋА У СУБОТУ (20.00) И НЕДЕЉУ

У НОВОМ САДУ ПЕТОГ ВИКЕНДА СЛ ДОЧЕКУЈУ „АЗУРЕ”

          ЗА сваку лопту, за сваки сервис. Одбојкаши Србије петог викенда групе Б, на „Спенсу“ дочекују Италијане, с циљем да у оба дуела тријумфују. Јер, само победе с највише једним изгубљеним сетом нашу репрезентацију воде на завршни турнир Светске лиге у Мар дел Плати.

         Први меч игра се у суботу од 20.00 часова, а други у недељу у истом термину. Селектор Игор Колаковић је нагласио да је срећан што „азуре“ дочекују у Новом Саду због добре атмосфере на паркету и трибинама:

         - Италијани имају огромну предност и победа их води у Аргентину. Нама од ових дуела зависи пласман, тако да морамо сваки поен да одрадимо на најбољи могући начин. Желимо да се представимо у добром светлу у ситуацији која није нимало лака, али је зато, с друге стране, изазовна.

         Трофејни тренер очекује два добра меча без обзира на коначни резултат:

         - Најважније је да идемо корак по корак, поен за поен и да не размишљамо о две победе по 3:1. У том случају, сматрам, чудо може да се догоди.

         Капитен Драган Станковић је приметио да последњих година о пласману на Ф6 одлучују у последњем колу и да је увек било неизвесно до краја:

         - У претходним колима смо имали прилику да остваримо боље резултате и да не зависимо толико од исхода дуела са Италијанима. Сада избора немамо, морамо да освојимо свих шест бодова. Надам се да ћемо, као и ранијих година у Новом Саду, играти добро. Јасно нам је и да морамо да поправимо форму, да будемо стрпљиви како бисмо остварили жељени резултат.

         С друге стране, селектор екипе с Апенинског полуострва, Мауро Беруто, оцењује овај викенд као пресудни и наглашава да ће оба меча бити отворена, с обзиром на то да се играчи обе репрезентације веома добро познају.

         - Драго нам је што играмо у Новом Саду, одбојкашком граду у којем је добра атмосфера за наше супарнике, репрезентацију Србије и уопште за одбојку. Ипак, добро се знамо и биће велики изазов у важним утакмицама. Овог викенда дуели ће бити отворени и водиће се велика битка за завршни турнир Светске лиге - оценио је Беруто.

СТАТИСТИКА

         У ДОСАДАШЊЕ 32 утакмице у „Спенсу“, колико је наша репрезентација одиграла у Светској лиги, забележено је 26 победа и намера изабраника селектора Игора Колаковића је да се тај просек побољша. „Орлови“ су у комерцијалном такмичењу са Италијанима одмерили снаге 22 пута и славили у 12 утакмица.

         Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари