Одбојка: Европски првак креће у одбрану трона

ДАНАС У ДАНСКОЈ, У ПРВОМ КОЛУ ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА ЗА ОДБОЈКАШЕ:

СРБИЈА - СЛОВЕНИЈА (17 Ч, РТС)

         Пре две године, у Бечу, наши одбојкаши су задивили и нас и међународну одбојкашку јавност. Освојили су златну медаљу на Европском првенству.

         Данас почињу поход у коме ће покушати да сачувају трон. У Хернингу (Данска) у првом колу им је противник Словенија (17 ч, РТС).

         - Утакмица са Словенијом је врло важна, као и свака, а поготово на старту. Играмо против екипе која је технички доста добро обучена, која је сигурно амбициозна и жељна да коначно на европским првенствима постигне више од једне победе коју досад има, - каже наш селектор Игор Колаковић уочи првог сусрета на шампионату, који заједнички приређују Данска и Пољска. - По резултатима у припремном периоду би се рекло да су се врло добро спремили. По информацијама које имам веома су мотивисани када је репрезентација Србије у питању и очекујем заиста тежак дуел. Ради се о екипи која зна да игра одбојку. Можда је нешто слабија на пријему сервиса, али су упорни, стрпљиви и веома су опасни кад они сервирају и блокирају. У овом тренутку је вероватно најбољи играч Словеније Урнаут уз коректоре и блокере.

         О ономе што би могло да одлучи победника Колаковић је казао:

         - На њихову амбицију морамо да одговоримо још већом нашом амбицијом. Мислим да имамо квалитет да то и урадимо. Али, треба нам и оно што је потребно за сваки меч: и еуфорија, и ентузијам, и потпуна посвећеност мечу.

         Милан Рашић одлично познаје противника не само што игра у Словенији, него је његов бивши тренер сада селектор:

         - Мислим да нема потребе да на неког посебно обраћамо пажњу. Њихов селектор инсистира на јединству и на томе да се нико не издваја, да су сви буду заслужни. Сматрам да пажњу треба најпре да обратимо на нас, како и шта радимо, а тек после на њих. Оптимиста сам и очекујем да дођемо да прве победе. Проблем би могао да буде за оне који сервирају из скока, јер светла у дворани Боксен, која је огромна, нису прилагођена за одбојку.

         Владо Петковић је дуго у нашој репрезентацији и има огромно искуство:

         - Словенија има добру екипу. Играли смо на претходном шампионату против њих и мало смо се и мучили. Сви њихови играчи имају доста јаку сезону иза себе и мислим да ће нам ово бити и најтежа утакмица, јер је и прва и врло битна за самопоуздање. Морамо пре свега да гледамо себе, да одиграмо како смо се договорили. Ако уђемо у меч како треба мислим да неће бити проблема.

         Наша додатна предност је и то што су селектор и неколико репрезентативаца били или још јесу чланови словеначких клубова.

         - Без обзира на то биће тешко - тврди Петковић. Они, да тако кажем, имају неке нерашчишћенe рачуне са нама због претходног шампионата. Мисле да су бољи од нас, али ми ћемо дати свој максимум, па како буде.

         На оваквим турнирима ни за једног противника не треба да се мисли да ће бити лак залогај. Зато је добро да наши играчи улазе у меч са Словенијом спремни да их чека противник који гори од жеље да их савлада, јер онда неће бити опуштања ниједног тренутка.

         Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари