Наши одбојкаши отварају Светско првенство

ИЗАБРАНИЦИ ИГОРА КОЛАКОВИЋА, У 20.15 ПРОТИВ ДОМАЋИНА НА НАЦИОНАЛНОМ ФУДБАЛСКОМ СТАДИОНУ У ВАРАШАВИ

Одбојкаши Србије

        ИМПРЕСИВНО, незаборавно, за сва времена. Одбојкаше прожимају жмарци када виде терен насред Националног фудбалског стадиона у Варашави, а ни сами не знају како ће се осећати када у суботу (20.15) истрче пред преко 60.000 раздраганих Пољака.

        Узбуђени „орлови“ су срећни и поносни што са домаћином на спектакуларан начин отварају 18. СП. И знају да су без обзира на то шта ураде на првенству, већ ушли у историју.

        - Биће сигурно необично играти пред толико људи. Обе екипе у почетку биће мало „погубљене“. Најважније је само да се усредсредимо на оно што најбоље знамо да радимо, да извучемо из себе максимум. Није нам први пут да играмо против домаћина, али најбитније да се ослонимо на наш квалитет. Са сваком екипом на свету можемо да играмо и сваку можемо да победимо - истиче капитен Драган Станковић.

        Сјајни блокер подвлачи да одлично познају Пољаке, да знају каква им је и публика, која ће им сигурно улити додатну снагу. Сматра да ће наша селекција и за нијансу бити растерећенија:

        - Били смо и ми домаћини и сећам се да се осећао благи грч. Мислим да ће они бити више под благим притиском него ми, да им неће бити свеједно, јер и они, као и ми, знају колико је ово значајна утакмица и на такмичарском плану. Можда код нас проради и тај наш, српски инат и утишамо навијаче.

        Један од најискуснијих у нашем табору Никола Ковачевић сматра да је дуел са Пољском најтежи у Групи А прве фазе шампионата.

        - Квалитетни су, а у њиховој земљи сви живе за одбојку. Играо сам у Решовији и знам колико воле овај спорт, тако да не чуди што је стадион брзо био распродат. Заиста, нас очекује врашки тежак задатак - каже старији Ковачевић.

        Ипак, сјајни примач сматра да ни домаћину неће бити лако:

        - Прва утакмица, отварање, публика очекује победу. А нису тако јаки као последњих година. Било је промена у тиму, на клупи, сада их води Француз Антига. Нису се исказали ни у Светској лиги, видећемо да ли су и колико поправили форму. У суштини, све зависи од нас.

        Срећко Лисинац је један од играча који каријеру граде у Пољској. Зато се радује што ће Србија са домаћином отворити шампионат:

        - Једва чекам да почне велики спектакл. Сви који су играли или играју овде знају како они то организују. Вечерас морамо да уживамо у атмосфери, јер се то догађа једном у животу.

        Најбољи блокер ЕП у Данској подвлачи и да је први дуел на СП веома важан и из такмичарског угла:

        - Мало ћемо се чудно осећати и они и ми. Мислим да у меч морамо да уђемо максимално опрезно и да идемо из поена у поен. Сигурно ће бити доста нервозе, јер мораћемо да се привикнемо на необичне услове. Важно је да будемо концентрисани, да марљиво скупљамо поене и сетове, како бисмо победили.

        Марко Ивовић је узбуђен и због прве утакмице, али и самог шампионата, јер досада није играо на светским првенствима.

        - Лепо се осећам и надам се да ће тако остати до краја. Отварање ћу сигурно памтити целог живота, али је важно да из првог меча извучемо што више можемо. Играмо против домаћина, меч је историјски, али морамо да одиграмо на високом нивоу уколико желимо да кренемо правим путем - истиче Ивовић.

        Немања Петрић подвлачи да је отварање СП на стадиону сјајно за промоцију одбојке.

        - Играти у Пољској је феноменално. Срећан сам што сам део спектакла, али никако не смемо да заборавимо ни на бодове. Ово је најјаче такмичење у одбојци и ниједног тренутка не смемо да се опустимо. Важно је да од почетка добро кренемо, да побеђујемо, да урадимо најбоље што можемо у нашој групи, јер се бодови преносе. Верујем да ћемо имати снаге да одговоримо великом изазову. Желим да се кући вратим са медаљом - истиче примач „орлова“.

РАСПОРЕД

        Прво коло - Група А (данас): Србија - Пољска (20.15). Недеља - (Вроцлав): Аргентина - Венецуела (16.30), Аустралија - Камерун (20.15). Група Д (Краков, сутра): Италија - Иран (13.00), Белгија - САД (16.30), Француска - Порторико (20.15).

        Понедељак - Група Б (Катовице): Бразил - Немачка (13.00), Финска - Куба (16.30), Ј. Кореја - Тунис (20.15). Група Ц (Гдањск): Русија - Канада (13.00), Бугарска - Мексико (16.30), Кина - Египат (20.15).

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари