Млади српски одбојкаши вицешампиони света

РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ ОСВОЈИЛА СРЕБРНУ МЕДАЉУ

НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ ЗА МЛАЂЕ СЕНИОРЕ У БРАЗИЛУ

        Изабраници селектора Игора Колаковића су поражени у финалној утакмици од домаће селекције Бразила са 3:2 (29:27, 14:21, 21:17, 19:21, 15:13).

        Србија је била на корак од титуле, али је после рововске борбе посустала у одлучујућем петом сету. Домаћи тим окитио се првим трофејом у историји на светском шампионату за играче до 23 година.

        „Орлићи“ су поразом у финалу претрпели први пораз на првенству у Уберландији после шест победа заредом, док је Бразил окончао такмичење са максималним учинком.

        „Имали смо доста шанси на мечу, поготово у првом сету, али их нисмо искористили. Упркос томе, задовољни смо учинком на шампионату. Изгубили смо од одличног тима Бразила који дуже од пет година игра у истом саставу. надамо се да ћемо у будућности, можда на Олимпијским играма у Рију 2016. имати прилике да им се реванширамо за пораз“, изјавио је после финалног дуела Александар Атанасијевић, најбољи играч Србије са 25 поена.

        Бронзано одличје припало је Русији, која је у мечу за треће место победила Бугарску са 3:1 (22:24, 22:20, 27:25, 21:15).

        Српски одбојкаши уписали су нови велики успех, и то само две недеље након што је сениорски тим освојио бронзу на првенству Европе, савладавши у Копенхагену селекцију Бугарске (3:0).

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари