Маја Огњеновић: Имали смо тим за медаљу

„ИНДИВИДУАЛНИ КВАЛИТЕТИ НАШИХ ИГРАЧИЦА СУ ЈЕДНА СТВАР,

СВЕ ИГРАМО БИТНЕ УЛОГЕ ПО НАЈБОЉИМ ЕВРОПСКИМ КЛУБОВИМА“

        Још увек су свежи утисци о учешћу женске сениорске репрезентације Србије на Светском првенству у Италији.

        Седмо место донело је огромно разочарење међу играчицама и члановима стручног штаба.

        Селектор Зоран Терзић је по повратку из Италије изјавио да је седмо место реалност.

        Неке играчице су се сложиле са мишљењем дугогодишњег кормилара наше најбоље репрезентације, а неке опет, као што је Јована Бракочевић, сматрају да је то неуспех.

        Мају Огњеновић, капитена и девојку са највише званичних наступа за нашу сениорску репрезентацију, питали смо да ли седмо место сматра неуспехом?

        - Није лако причати о, за нас управо завршеном Светском првенству. Још није урађена анализа свега што се догодило тамо. Тешко је рећи да ли је седмо место неуспех, или није, али сматрам да смо имали тим за медаљу! Индивидуални квалитети наших играчица су једна ствар. Све играмо битне улоге по најбољим европским клубовима. Рашићева је сјајан средњак, Николићева игра преко 15 година по најјачим клубовима, Бракочевићева је била МВП Европе, али нам је ипак нешто недостајало за бољи пласман на СП - рекла је Огњеновићева.

Помало исхитрена одлука

        Прокоментарисала је Маја и изјаву Јоване Бракочевић да се повлачи из репрезентације:

        - Свако има право да одлучи хоће ли, или неће играти за репрезентацију, али мислим да је њена одлука помало исхитрена, посебно јер није урађена анализа Првенства и страсти се нису смириле. Јована није пуно играла у Италији, мала Тијана Бошковић је била сјајна и често је играла када ми остале нисмо биле на нивоу. Мислим да имамо добру перспективу, ето и јуниорке су биле златне у Европи, а можда је, с једне стране, и нормално да се репрезентација подмлађује. Бићемо много паметнији када све детаљније анализирамо, али мислим да није време за исхитрене одлуке.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари