Коректор Звезде Петковић најбољи у Европи!

ВЕЋ ПРВИ ПРАТИЛАЦ ЛИТВАНАЦ РОМАНАС ШКИЛВИЧИЈУС ИМА ДАЛЕКО МАЊЕ ОСВОЈЕНИХ ПОЕНА, СА ПРОСЕКОМ ОД 6,14 ПОЕНА ПО СЕТУ

Душан Петковић

        Коректор црвено-белих игра фантастично од почетка сезоне, а у Винер штетише Супер лиги после пет кола убедљиво је најбољи поентер, са невероватним просеком од 7,87 поена по сету.

        Лаички гледано, у сваком мечу Петковић готово да сам осваја један читав сет. Бројке су неумољиве, заиста се не памти да је неко константно играо у таквој форми на почетку сезоне. И не само то, Петковић је гледајући најквалитетније европске лиге убедљиво први поентер на Старом континенту.

        Већ први пратилац има далеко мање освојених поена, ради се о Литванцу у Грозном, члану руске Супер лиге, Романасу Шкилвичијусу, са просеком од 6,14 поена по сету. Потом следи Грк из ПАОК-а Енеа Целати који је по сету освајао округло 6 поена, те Летонац Арвидас Мисеикис из француског Рена са 5,76…

        - Искрено, нисам знао за тај податак, нисам уопште обраћао пажњу на то. Нама су отишла три веома битна првотимца, игра Звезде се знатно променила, мада људи томе не придају велики значај. Јаковљевић је прошле године добијао доста лопти, био је претња свим тимовима. Сада смо добили више на пријему, можда је и игра лепша - признао је први поентер Европе Душан Петковић.

        Чини се да се управо коректор Звезде први привикао на те промене.

        - Морам, таква ми је позиција у тиму - нашалио се Петковић.

        Показао је потенцијални српски репрезентативац  да и у домаћој Супер лиги може да се напредује. А имао је понуда да напусти црвено-беле на истеку прошле сезоне.

        - Било је понуда, чак и клубова спремних да плате обештећење Звезди, искрено и ја сам био спреман да идем. Ипак, разумем клуб, већ је отишло три играча, да сам и ја напустио клуб, било би проблема. Имам уговор на још ову годину и највероватније је ово последња сезона у Звезди - рекао је Петковић, који је потом додао:

        - Желим да се опростим титулом, да заокружим четири веома успешне године. Клуб има доста младих играча који стасавају, мислим да је Гмитровић велики потенцијал на позицији коректора.

        У жребу за четвртфинале Купа Звезда није имала среће, на финални турнир ће морати преко Војводине?

        - Били су чудни шешири, Војводина је прошле године као и Партизан био у доњем делу табеле. Нисмо имали среће у жребу. Слушам како је Партизан главни фаворит за освајање свих трофеја. Лично, више бих волео да смо њих добили него Војводину. Али, ако желиш да освојиш трофеј у Купу нема права на кикс, без обзира на име ривала.

        Душан Петковић је све ближе репрезентацији Србије. Константно је на ширем списку Игора Колаковића, остаје му још да прескочи онај последњи, сигурно и највећи степеник.

        - До мене је да се потрудим да одрадим све како треба. Сигуран сам да су одлуке селектора исправне, оправдава се то успесима на последњим такмичењима. Сви коректори на ширем списку су веома квалитетни. То треба схватити на прави начин, терају ме да будем бољи. Чекам своју шансу, некад ће се указати.

        Црвена звезда ће у првом мечу шестог кола Супер лиге вечерас гостовати у Спартаку у Суботици. Прошле сезоне тамо је у сва три домаћа такмичења доживљен једини пораз.

        - По саставу тима пред почетак сезоне Спартак ми је изгледао као једна од озбиљнијих екипа. Имали су пех да им се повреди коректор, па су морали да се сналазе. Слабије су ушли у првенство, али тренутно стање на табели није реално за њихов тим. Сад су комплетни, наша утакмица ће бити врло напета и интересантна - упозорио је Петковић.

Не могу да дођем до карти за фудбал и кошарку

 

        Често остали из спортске породице црвено-белих долазе на велике европске мечеве Црвене звезде? Гледа ли капитен одбојкаша Црвене звезде Душан Петковић мечеве Евролиге, фудбалске сусрете тима са Маракане?

        - Велики сам навијач Звезде. Наравно, имам огромну жељу да одем и на фудбал и на кошарку, али кад пробам да дођем до карте углавном не успевам. Волео бих да могу стално да одлазим на стадион или у халу да их пратим, али много зависи и од обавеза које имам - искрен је био Петковић.

Најбољи поентери у лигама Старог континента

 
        1. Душан Петковић (Црвена звезда, Србија)    7,87
        2. Романас Шкилвичијус (Грозни, Русија)     6,14
        3. Енеа Целати (ПАОК, Грчка)               6
        4. Никола Ђоргијев (Мили Пјанго, Турска)     5,8
        5. Арвидас Мисеикис (Рен, Француска) 5,76
        6. Себастијан Геверт (Дирен, Немачка)  5,47
        7. Цветан Соколов (Трентино, Италија)  5,29
        8. Грегорш Шимански (Честахова, Пољска)   4,77
 
        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари