Јована Бракочевић: Верујем да можемо до медаље

ЕВРОПСКЕ ПРВАКИЊЕ ОДБРАНУ КРУНЕ У ШВАЈЦАРСКОЈ И НЕМАЧКОЈ

ПОЧИЊУ У ПЕТАК ПРОТИВ НЕУГОДНЕ БУГАРСКЕ

На мечу са Италијанкама

         БРОНЗА са Гран прија је већ архивирана. Одбојкашице су се прексиноћ вратиле из Сапороа, а рано јутрос су отпутовале у немачки Шверин, где сутра (17.00) у првом колу групе Д ЕП у Швајцарској и Немачкој играју са Бугарском. Европске првакиње у групи очекују дуели са Чешком и Пољском, а потом следи нокаут фаза.

         - Сигурно да је увек лакше нападати него бранити - истиче најбоља одбојкашица прошлогодишње Лиге шампиона Јована Бракочевић. - Пред нама је веома тежак задатак и изазов. Велики сам оптимиста, верујем да можемо до медаље, али сам и свесна да ће све репрезентације бити веома мотивисане да играју против нас. Зато морамо да будемо максимално концентрисане како бисмо стигле до трофеја. Наравно и да одбранимо злато.

         Ударна игла наше селекције свесна је и да су фаворити у својој групи. Ипак, не помишља да потцени Бугарке, Чехиње и Пољакиње:

         - Неће бити нимало лако. Играле смо против њих припремне утакмице и на Гран прију, побеђивале, али ЕП је нешто друго. Уосталом, све су то незгодне селекције, увек смо биле егал, не видим зашто тако не би било и овог пута. Међутим, ако уђемо максимално у сваку утакмицу, не би требало да буде већих проблема. Имамо квалитет да са свима играмо равноправно.

         Српкиње су у Гран прију су увек оправдале улогу фаворита. То значи да су и менатлно јаке:

         - Нисам обраћала пажњу на то. Овог лета максимално смо улазиле у сваки меч, без обзира на то што се у одређеним тренуцима видело да осцилирамо, да нам је тешко. Увек смо се бориле и покушавале да одржимо нашу игру. Мислим да смо сада на том нивоу да ће нам бити лакше да задржимо нашу игру, да наметнемо наш темпо и ритам, јер нам то највише одговара.

         Оно што све охрабрује је „дугачка клупа“, тако да стратег Србије може далеко више да комбинује:

         - Имамо заиста квалитетне девојке, мале разлике су међу нама, свака може да ускочи, помогне, што је заиста олакшавајућа околност.

„ОРЛОВИ“ У БУГАРСКОЈ

         НАШЕ најбоље одбојкаше очекује још један тест на припремама за ЕП од 20. до 29. септембра у Данској и Пољској. Европски прваци ће у петак и суботу у Софији да одмере снаге са Бугарском, а идућег викенда угостиће Египћане.

СЕЛЕКТОР ЗНА

         НА Ф6 у Сапороу селектор Зоран Терзић није извео најјачу поставу, јер је желео да сачувао играчице за ЕП.

- Да ли је то било добро или не то је питање за селектора. Као и што је сам рекао, на самом првенству ће се видети да ли је добро или не што смо учествовале на фајнал сиксу - истиче Бракочевићева.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари