Игор Колаковић: Очекују нас паклени дуели

„ОРЛОВИ” У СРЕДУ (16.30) У ЛОЂУ ПРОТИВ ИТАЛИЈЕ

СТАРТУЈУ У ДРУГОЈ ФАЗИ ШАМПИОНАТА СВЕТА У ПОЉСКОЈ

        ОД среде је сваки поен - пресудан. Одбојкаши су се преселили у Лођ, где сутра (16.30) против Италије стартују у групи Е друге фазе 18. СП у Пољској.

        „Орлове“ ове седмице очекује четири велика дербија у којима морају да буду успешни уколико желе да се пласирају у Топ 6.

        - У првој фази нисмо превише блистали, али смо резултатски добро прошли. У Вроцлаву је било и позитивних ствари, јер су сви играчи добили неку шансу. Здрави смо и мислим да СП тек сада почиње за нас - истиче селектор Игор Колаковић.

        У другој фази наше очекују тешки испити. Сутра играју са Италијом, која је једва прошла своју групу. У четвртак се састају са победником Светске лиге, САД. После дана одмора, у суботу их дочекује Иран Слободана Ковача, а у недељу је окршај са победником групе Д, Француском.

        - У овој рунди сваки меч је изузетно важан, као онај са Аргентином, који нисмо смели да изгубимо. Искрено се надам да ћемо у Лођу играти знатно боље са много већом амбицијом него против Венецуеле, Аустралије и Камеруна. Противници у групи Е заслужују највеће могуће поштовање, они су крем светске одбојке. Биће веома тешко, а надам се да ћемо смоћи снаге да се ухватимо укоштац са свима њима - наглашава Колаковић.

        Оно што све охрабрује у нашем табору јесте да су у другу фазу донели шест бодова. Тренутно су трећи и желе да сачувају то место, како би се у трећој фази борили за полуфинале.

        - Испунили смо примарни циљ - подвлачи Александар Атанасијевић. - Трећи смо и остаје нам само да узмемо више бодова од екипа које су испод нас. На први поглед изгледа лако, али у суштини биће нам веома тешко. Очекују нас паклени дуели са четири феноменалне селекције. У Вроцлаву смо из меча у меч играли све боље, тако да се надам да наше праве партије тек долазе. Много је битан први дуел са Италијом. Важно је да извучемо из себе максимум, јер тај меч може да пресуди да ли идемо у наредну рунду или не.

        Коректор Србије уверен је да ће дуели са Италијанима, Американцима, Иранцима и Французима бити неизвесни до последње лопте:

        - Уверили смо се у Светској лиги против Америке да је све могуће. Јер после победе од 3:0, два дана касније смо изгубили са 3:1. У тим дуелима нема правила, ко буде мотивисанији, борбенији, коме са та једна лопта посрећи славиће. Већ против Италије, за коју можда неће да игра Зајцев, морамо да будемо сконцентрисани на нашу половину терена, јер само тако можемо да дођемо до вредних бодова.

ЈОВОВИЋ: БЕЗ ОСЦИЛАЦИЈА

        Никола Јововић се нада ће у другој фази показати своје право лице:

        - У првој фази смо имали и доста лоших периода, јер смо губили поене у серијама, што не смемо да дозволимо против веома јаких противника. Ниједан меч неће бити лак. Нарочито у прва два кола, јер играмо против екипа које су на светској ранг-листи испред нас. Надам се да ћемо бити концентрисани, да ћемо побољшати игру и да ћемо против фантастичних екипа бити прави. Надам се да ћемо се добро и психолошки припремити.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари