Грбић: У свакој утакмици идемо на победу

ПРЕД ПОСЛЕДЊЕ ГОСТОВАЊЕ ОДБОЈКАША У ИНТЕРКОНТИНЕНТАЛНОЈ ФАЗИ

СВЕТСКЕ ЛИГЕ У АУСТРАЛИЈИ

Никола Грбић

       „Преполовио” је Никола Грбић репрезентацију Србије, пред последње гостовање у Интерконтиненталној фази Светске лиге. У Аустралију ће у среду повести дванаесторицу играча, које ће предводити нови капитен, Никола Ковачевић.

        Наравно, амбиције Орлова су увек исте, везане за победе и наставак сјајне серије, што не крије ни селектор, који „тим речником прича”, ваљда од првог дана припрема.

        - Очекивања су увек највиша - почео је селектор.

        - Важно је да одиграмо најбоље што можемо, јер ми у свакој утакмици идемо на победу. Ко год да игра, у ком год смо саставу и против кога год играмо, обавеза је да се пружи максимум, у складу са могућностима. То је једини начин да подигнемо форму и индивидуалну и екипну. И да стварамо победнички менталитет.

        Селектор је подсетио и на обавезе које ће имати играчи, који остану у Београду; Јововић, Атанасијевић, Ивовић, Петрић, Станковић, Подрашчанин и Росић.

        - И њих чека тежак период, с обзиром на план рада и чињеницу да ће у шест дана имати четири теретане и базен. Акценат стављамо на физичку припрему. Момци који иду у Аустралију, имаће тамо једну теретану и до одласка у Бразил још најмање две. Екипу смо морали да поделимо, није ни ово идеално решење, али је од два зла - мање. Да смо изгубили оба меча против Италијана, морали би сви у Аустралију, а онда је питање какви би били у Рио де Жанеиру, пет дана касније?! - додао је Грбић.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари