ЕП: Одбојкаши не познају, али поштују Данску

РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ ВЕЧЕРАС (20.00) У ОСМИНИ ФИНАЛА ЕП

У АРХУСУ ИГРА СА ДОМАЋИНОМ

        НИ аутсајдери више нису оно што су некад били. То су наши одбојкаши најбоље осетили на својој кожи на старту ЕП у Данској и Пољској против Словеније (1:3) и зато им не пада напамет да пре вечерашњег (20.00) дуела осмине финала у Архусу прецртају домаћина. Европски прваци су максимално концетрисани на Данце и не гледају ни ка Белгији, с којом би требало да се састану сутра у четвртфиналу, ни ка Копенхагену, где ће се одиграти завршне борбе.

        - Када год смо концетрисани само на лопту, када не размишљамо о томе шта је било и шта ће бити, онда и све време контролишемо утакмицу као прексиноћ против Финске. Данска је за нас тотална непознаница, не припада ни европском врху, али морамо да поштујемо и њу и себе. Добро је то што ће дворана бити пуна, што ће амбијент бити какав сваки спортиста жели и што ћемо одиграти меч пре најважнијег четвртфиналног дуела, јер се искрено надам да смо бољи од Данаца - истиче селектор Игор Колаковић.

        Кормилар „орлова“ сматра да су победе против Холандије (3:2) и Финске (3:0) вратиле пољуљано самопоуздање после шокантног пораза од Словеније:

        - Шест сетова у низу одиграли смо феноменално. Видело се да су играчи спремни, орни, да нас је спутовао психолошки притисак који екипа носи са собом. Тачно је да смо комбинација младости и искуства, али је и јасно да овај тим не може да побеђује на рутину. Зато сам и пре пута говорио да код играча мора да се осећа ентузијазам и еуфорија.

        Да им је пут посут трњем и те како су свесни и играчи. Опрезни су против Данаца, сматрају да морају да иду корак по корак.

        - После 0:2 против Холандије следећа три сета су показала како би требало да играмо до краја шампионата - наглашава Александар Атанасијевић. - Наставили смо против Финаца у том ритму и из меча у меч смо све бољи. Међутим, свако мора да игра још боље и верујем да ћемо против Данаца показати много више. Сигурно је да ће меч да буде много тежак, јер су домаћини и имаће навијаче уз себе. Даћемо све од себе и мислим да можемо далеко да догурамо.

        Млади коректор подвлачи да је петомесечни рад морао да „избије“ из играча на турниру и да су почетну нервозу како-тако прегрмели.

        - Већ против Холандије показали смо да знамо да играмо одбојку. Напредоваћемо и сигурно је да никог не смемо да се бојимо, јер данас нема екипе која је непобедива и заиста верујем у нас - оптимиста је популарни Бата.

        Либеро Никола Росић подсећа да морају тек да докажу да су једни од фаворита и да је неопходно да на мегдан Данцима изађу са пуно емоција:

        - Само тако можемо да побеђујемо и да остваримо резултат који желимо. Против Данаца ће бити веома тешко, поготово што ће уз себе имати навијаче. Морамо да будемо психички и физички спремни за све што нас вечерас очекује.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари