Андрија Герић: Први темпо руши руски зид

НЕКАДАШЊИ АС СРПСКЕ ОДБОЈКЕ ПОНАВЉА КАКО НИКО НИЈЕ НЕПОБЕДИВ, АЛИ ГРЕШКЕ МОРАЈУ ДА СЕ СВЕДУ НА МИНИМУМ

Андрија Герић

        Наша репрезентација на актуелном ЕП остварила је већ доста, пласман у полуфинале, потврђено је да је смена генерације била успешна. Један од најтрофејнијих наших одбојкаша како на клупском, тако и на репрезентативном плану, средњи блокер Андрија Герић, радо је за „Спорт” прокоментарисао завршницу актуелног такмичења.

        - У полуфиналу смо добили најтежег противника, Русија је моћна, што је показала на претходним такмичењима. Освојила је злато на ОИ, недавно прво место у Светској лиги, а и сада је главни фаворит за златну медаљу. Међутим, нико није недодирљив, па ни „зборнаја команда”. Имају феноменалног Павлова, изузетног Мусорског, врло добро су урадили смену генерација и потврђују да заиста пуно вреде - истиче Герић.

        Некадашњи ас српске одбојке понавља како нико није непобедив, али грешке морају да се сведу на минимум.

        - Морамо у нападу више да користимо први темпо. Антанасијевић би требало да сведе сервис грешке на минимум, као и остали играчи. Пријем мора да буде на високом нивоу, без осцилација. И што је најбитније, Русима морамо стално да „дувамо за врат”, не смемо да дозволимо да нам побегну три, или више поена, јер када се уђе у машину Мусорском, посебно када је на сервису, онда Руси газе редом.

        Герић сматра да је наша предност што нисмо оптерећени.

        - Ривал има велики притисак, јер откад су се разишле земље Совјетског Савеза, Русија још није освојила злато на ЕП. Имају велики избор играча са изузетним физичких предиспозицијама, изузетно су високи и краси их добар напад, убитачан сервис и прави блок, као кинески зид. Наравно, њихова слабост, као и увек, је позиција техничара, тако да можемо до победе добром игром са малим бројем грешака и добрим сервисом.

        У другом полуфиналу играју Италија и Бугарска.

        - Италијани нису што су некад били. Деведесетих година су освајали и светска и европска злата. Сада је сасвим друга ситуација. Са друге стране, Бугари имају добру селекцију, такав колектив и сјајног предводника Солова. Мислим да је ту Бугарска у предности- закључио је Герић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари