Александар Атанасијевић: Бићемо бољи на ЕП!

СТЕКЛИ СМО ВЕЛИКО ИСКУСТВО ЗА ШАМПИОНАТ У ДАНСКОЈ И ПОЉСКОЈ

- КАЖЕ ОДБОЈКАШКИ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ

Александар Атанасијевић

        СКРОМНОСТ је врлина великих играча. Александар Атанасијевић, који је у овогодишњој Светској лиги показао да је прави наследник Ивана Миљковића, никако не жели да истакне себе у први план. Коректор „орлова“ се не бори за лична признања, већ за тим, тако да га не чини превише срећним сазнање да је први сервер и трећи поентер комерцијалног такмичења.

       - То не вреди ништа, јер се нисмо пласирали на финални турнир у Мар дел Плати - подвлачи Атанасијевић.

       О својој игри не жели превише да прича. Александар сматра и да то није његов посао:

       - Тешко могу да кажем да ли сам задовољан или не својим партијама. Трудим да се одиграм најбоље што могу, да урадим онако како је од мене тражио селектор Колаковић. Зато само Игор може на прави начин да оцени моју игру.

       Својевремено најбољи јуниор на планети сматра да наша селекција, ипак, може да буде задовољна учиником у групи:

       - Без обзира на то што се нисмо пласирали на Ф6, можемо себи да дамо позитивну оцену. У веома јакој групи победили смо све осим олимпијског победника Русију и на крају ћемо бити трећи или четврти. Стекли смо велико искуство и бићемо бољи на ЕП од 20. до 29. септембра у Данској и Пољској - истиче Атанасијевић.

       Коректор Србије сматра да им турнирски систем одговара више него лигашки. Уосталом, неће морати да путују, да мењају временске зоне...

       - ЕП је једноставније такмичење, сви имамо исте услове, нећемо осетити умор због пута. Имамо и довољно времена да се спремимо. Најважније је само да будемо здрави, да нас мимоиђу повреде, јер још памтимо какве смо све проблеме имали уочи Олимпијских игара у Лондону. Тада нисмо могли да будемо комплетни ни на тренингу, што се касније одразило на турниру - наглашава Атанасијевић.

       У Светској лиги наши су одиграли доста утакмица у којима је одлучивао тај-брејк. Млади ас верује да ће им стечено искуство доста помоћи на ЕП:

       - Сигурно ће нам значити што смо проводили доста времена на терену. Играње под притиском против јаких ривала омогућиће нам да се боље снађемо на ЕП. Верујем да ћемо тада бити бољи и успешнији.

       Поносан је на то што су са њим у репрезентацији и Урош Ковачевић и Никола Јововић, с којима је 2009. предводио кадетску селекцију до титуле првака света.

       - Са Николом се познајем дуго, можемо да играмо и затворених очију. Срећан сам што ћемо на СП до 23 године добити праву прилику да покажемо колико заиста можемо када смо сва тројица на терену. То што је сезона напорна не оптерећује ме превише - наглашава Атанасијевић.

УЧИМ И ОД СТАРОВИЋА

 

       АТАНАСИЈЕВИЋ истиче да му конкуренција прија. И те како поштује Сашу Старовића и подвлачи да понешто „краде“ и од њега.

       - Саша је сјајан играч и конкуренција ми пуно значи. Јер, ако хоћу да играм у стартној постави морам да сваком тренингу да пружам максимум. Да сам сигуран можда бих се неки пут и опустио - истиче Атанасијевић.

ПЕРУЂА ЈЕ СРПСКА

 

       ПОСЛЕ две године Александар је напустио пољски Белхатов и појачао италијанску Перуђу, за коју ће играти и Вујевић, Петрић, Митић и Чупковић.

       - За то је најзаслужнији тренер Слободан Ковач, с којим сам се видео недавно у Новом Саду и све се договорио. Добро је што на свакој позицији имамо по два квалитетна играча, тако да се надам да ћемо бити хит првенства - каже Атанасијевић.

       Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари