Са Грцима за олимпијаду

Србија без полуфинала на Европском првенству у кошарци

  • Теодосић је са 20 поена био најефикаснији, али је имао чак девет изгубљених лопти и сувише често је сам завршавао нападе исхитреним шутевима за три поена и од 10 покушаја ван линије 6,75 метара погодио је само два пута

       КАУНАС, (ФоНет) – Кошаркашка репрезентација Србије није успела да се пласира у полуфинале шампионата Европе, пошто је у Каунасу изгубила од селекције Русије резултатом 77:67 (16:12, 18:15, 20:21, 23:19) и у наставку првенства ће се борити за пласман од петог до осмог места.

       Српске кошаркаше чека меч против Грчке који морају да добију да би изборили право да учествују на квалификационом турниру за Олимпијске игре у Лондону наредне године.

       Репрезентација Србије је у најважнији меч на шампионату ушла веома хендикепирана, јер због повреда нису могли да играју Александар Рашић и Миленко Тепић. Због тога је читав терет у нападу пао на Милоша Теодосића, који у највећем делу сусрета није успевао да организује игру на жељеном нивоу.

       Теодосић је са 20 поена био најефикаснији, али је имао чак девет изгубљених лопти и сувише често је сам завршавао нападе исхитреним шутевима за три поена и од 10 покушаја ван линије 6,75 метара погодио је само два пута.

       Прво полувреме репрезентација Србије одиграла је веома лоше. Одбрана је колико-толико функционисала, али у нападу није било правих решења и заостатак од седам поена после друге четвртине био је још и добар, с обзиром на дешавања на терену.

       У трећој четвртини српски кошаркаши су "стегли" одбрану, капитен Ненад Крстић је под противничким кошем успешно решавао све ситуације и половином тог дела игре дошли су на само поен заостатака (39:38).

       Налет српских кошаркаша трајао је само пет минута. После тога су Руси поново преузели контролу игре, наметнули темпо који им одговора и до краја треће четвртине вратили предност на шест поена.

       У последњих 10 минута кошаркаши Русије су сигурно чували вођство, а у томе су им помогли и српски репрезентативци, који су пропустили све прилике да ухвате резултатски прикључак.

       Већина напада била је лоше организована, а Теодосић је у последњој четвртини исувише форсирао шут за три поена и из четири покушаја ниједном није био прецизан.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари