Одлични Теодосић, повратак Бјелице

Кошаркашка репрезентација Србије у Измиру убедљиво победила домаћине

          КОШАРКАШКА репрезентација Србије добила је последњи меч на турниру у Измиру против домаћина Турске (83:58), одличном игром, у којој је водила током целог меча и на крају забележила убедљиву победу.

          Одлично су одиграли прву четвртину. Теодосић је поново био изузетно расположен за асистенције, а капитен Ненад Крстић борио се под обручима са тешким турским центрима.

          Играчи Србије су током целе прве четвртине држали предност од три до пет поена, а на први одмор отишло се резултатом 24:18.

          На почетку друге четвртине, после слободних бацања Косте Перовића, Србија први пут долази до 10 поена предности 28:18, а онда и наставља серију.

          Максимална предност износила је 17 поена и то у два наврата, али онда су Турци успели да смање предност, па се на велики одмор отишло са резултатом 43:32.

          Србија наставља у високом ритму и у наставку утакмице. Предност се диже из минута у минут и стиже до 20 поена разлике, а пред улазак у последњу деоницу Србија има предност од 60:43.

          И у последњој четвртини на терену постоји само један тим. Одлична игра Косте Перовића, Уроша Трипковића, али и Немање Бјелице, који се опоравио од тешке повреде, може да радује селектора Душана Ивковића, пред Европско првенство у Литванији.

          На крају, Србија долази до изузетно убедљиве победе (83:58) и на неки начин се реванширала Турцима за неугодан пораз прошле године на Светском првенству у Истанбулу. (Фонет)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари