Македонија против Шпаније за финале!

Велико изненађење на ЕП у кошарци – Литванци испали

Фото: ФоНет

      КАУНАС, (ФоНет) – Кошаркашка репрезентација Македоније пласирала се у полуфинале шампионата Европе, пошто је у Каунасу победила селекцију Литваније резултатом 67:65 (18:20, 12:14, 19:18, 18:13).

      До можда и највећег изненађења у историји шампионата Европе, Македонци су стигли више него заслужено, јер су успели да издрже притисак 14.000 домаћих навијача и да против апсолутног фаворита уђу у неизвесну завршницу.

      Литванија је пола минута пре краја водила 65:63 и успела је да одбрани напад Македоније. Био би то крај, да једном кошаркашу домаћег тима није испала лопта, које се докопао Бо Мекејлеб.

      Бивши плеј Партизана се одлично снашао, пронашао Владу Илијевског, који је био потпуно сам на линији за тројку. Уследио је прецизан шут и Македонци су повели 66:65.

      У последњих 11 секунди Литванци нису успели да организују прави напад, секунд пре краја су промашили очајнички шут за три поена, да би потом Илијевски оверио победу из слободних бацања.

      Најзаслужнији за сензационалну победу Македоније поново је био Мекејлеб, који је постигао 23 поена. Утакмицу животаодиграо је Војдан Стојановски, који је убацио 15 поена, након што је шутирао за тројку пет пута без промашаја.

      За улазак у Финале, Македонија ће се борити против Шпаније, која је у првом данашњем четвртфиналу без икаквих проблема савладала Словенију резултатом 86:64 (16:23, 19:8, 36:14, 15:19).

      Преостале две четвртфиналне утакмице на програму су: Француска - Грчка и Србија - Русија.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари