Против Велшана била довољна и – лева нога!

СРБИЈА „ПРЕСЛИШАЛА” ВЕЛС - 6:1 У НОВОМ САДУ

  • Селектор Синиша МИХАЈЛОВИЋ: У данашњем фудбалу тешко је дати шест голова. Више бих волео да смо шест пута победили са по 1:0 него овако. Ипак, много сам задовољан и срећан због момака, заслужили су ово
  • Најбољи тим Србије у октобру чекају два дуела у квалификацијама - код куће против Белгије и у гостима против Македоније

         ПРВА победа најбољих фудбалера Србије у квалификацијама за Светско првенство 2014. године: чак 6:1 против репрезентације Велса у Новом Саду.

         На стадиону „Карађорђе” као да је виђена једна нова фудбалска Србија. Која уме да игра, даје голове и побеђује. Која има квалитет за борбу за одлазак на Мундијал.

         Изабраници Синише Михајловића играли су током већег дела утакмице изузетно агресивно и у одбрани и у нападу и, уз очигледно велики мотив, заслужено дошли до победе против тима који, додуше, није европска нити светска `прва лига`.

         Пресудила је добра игра Србије у првом полувремену. А није без значај ни околност да су сви наши голови постигнути – левом ногом!

         Сјајним головима Александра Коларова, Зорана Тошића и Филипа Ђуричића наш тим је убризгао додатни адреналин и себи и трибинама. Једини пад концентрације наши момци су имали код поготка Герета Бејла, који је из слободног ударца са више од 20 метара изненадио и живи зид и Владимира Стојковића.

         Публика је у другом полувремену видела још три сјајна гола. Један је постигао њен бивши љубимац Душан Тадић.

         Да Велшани запамте гостовање у Новом Саду потрудили су се Бранислав Ивановић и Миралем Сулејмани у завршници утакмице.

         Најбољи тим Србије у октобру чекају два дуела у квалификацијама - код куће против Белгије и у гостима против Македоније.

         Утакмица је одиграна пред 12.000 гледалаца, а судили су Португалци Дуарте Гомеш, Рикардо Сантош и Венансио Рапосо.

         Стрелци: Коларов (16), Тошић (24), Бејл (30), Ђуричић (39), Тадић (55), Ивановић (80), Сулејмани (90).

         Жути картони: Блејк, Ремзи (Велс)

         СРБИЈА: Стојковић, Ивановић, Бишевац, Настасић, Коларов, Фејса, Игњовски, Тадић, Тошић, Марковић, Ђуричић.

         ВЕЛС: Михил, Гинтер, Метјус, Едвардс, Блејк, Бејл, Вилијамс, Ален, Ремзи, Чурч, Морисон.

 

 

МИХАЈЛОВИЋ: Срећан сам, мада би шест пута по 1:0 било боље него 6:1

         ПОСЛЕ сусрета српски селектор Синиша Михајловић је био задовољан:

         – Знали смо да ће утакмица бити тешка до првог гола. После тога је било све лакше. У данашњем фудбалу тешко је дати шест голова. Више бих волео да смо шест пута победили са по 1:0 него овако. Ипак, много сам задовољан и срећан због момака, заслужили су ово – рекао је Михајловић, па наставио:

         – Идемо правим путем, надам се да ће овако наставити. Да смо против Шкота имали мало више дрскости и храбрости, био би и тамо другачији резултат. И са четири бода испуњен је наш циљ у прва два меча, иако смо се надали да можемо да освојимо свих шест. Целу недељу сам потенцирао да не мора да се победи ни против Велса, у животу мора само једно да буде. Требало је да растеретим момке, да им омогућим да играју фудбал, они су то и учинили.

         Михајловић се осврнуо и на резултате у преостала два меча у А групи квалификација за СП.

         – Много је битно што су Шкоти и Македонци, односно Белгијанци и Хрвати одиграли нерешено – рекао је Михајловић, иако те утакмице у тренутку кад је српски селектор давао изјаву још нису биле завршене.

         Конкретно, у Бриселу је у току био 85. минут, а у Глазгову је преостало да се игра још читавих 20 минута!

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари