Примили гол «из публике»

Трећи пут заредом Србија без карте за фудбалско првенство Европе

  • Најбољи фудбалери Србије у меч за бараж ушли исувише бојажљиво и опезно. Стиче се утисак да им је план био да дочекају грешку словеначких репрезентативаца, а не да их агресивном игром натерају да је направе

        МАРИБОР,  (ФоНет) – Фудбалска репрезентација Србије није успела да се пласира у бараж за првенство Европе наредне године, пошто је у Марибору у последњем колу квалификација изгубила од Словеније резултатом 1:0 (1:0).

        Једини погодак на утакмици постигао је Даре Вршић у 45. минуту из слободног ударца са више од 30 метара.

        Србија је квалификације завршила на трећем месту у Ц групи, иза првопласиране Италије и другопласиране Естоније, која ће играти у баражу.

        Трећи пут заредом репрезентација Србије ће пропустити шампионат Европе, и после неуспеха Партизана, Црвене звезде и Војводине у клупским такмичењима, више нема дилеме да је фудбал у нашој земљи све даље од европског врха.

        У меч који су морали да добију, најбољи фудбалери Србије ушли су исувише бојажљиво и опезно. Стиче се утисак да им је план био да дочекају грешку словеначких репрезентативаца, а не да их агресивном игром натерају да је направе.

        Упркос таквој игри, репрезентација Србије је у првом полувремену имала две-три полуприлике, али не и праву шансу за постизање гола.

        Истини за вољу, нису је имали ни Словенци, али су они ипак успели да постигну погодак, захваљујући лошем постављању нашег голмана Бојана Јоргачевића.

        Вршич је извео слободан ударац готово "из публике" и највероватније је желео да центрира, али је погодио рашље нашег гола.

        У другом полувремену репрезентација Србије је била нешто ангажованија и у 64. минуту добила је прилику да се врати у меч, али је Немања Видић веома лоше извео једанаестерац и Самир Хандановић му је ухватио "живу лопту".

        То је био краја надања да бисмо ипак могли да забележимо победу и обезбедимо бараж, јер се изабраници Владимира Петровића до краја утакмице нису опоравили од тог шока.

        Утакмицу најдуже ће, вероватно, памтити капитен нашег тима Дејан Станковић, који је 102. пут играо у дресу са националним грбом и тако изједначио рекорд Сава Милошевића, али је уместо славља доживео још једно велико разочарање.

Словенија: Хандановић, Бречко (Илић), Шулер, Цесар, Љубијанкић, Јокић, Кирм, Радосављевић, Бачиновић (Крхин), Вршич (Бирса), Матавж.

Србија: Јоргачевић, Ивановић, Суботић, Видић, Коларов, Станковић, Петровић (Пантелић), Јовановић (Красић), Нинковић (Милијаш), Тошић, Мрђа.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари